Ook zo benieuwd hoe het eraan toegaat achter de schermen van de HTM? Hoe belangrijk zijn de wissels en hoe hoog hangt de bovenleiding eigenlijk? Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens de Raildagen bij HTM.

De Haagse Tram Maatschappij (HTM) zet op zaterdag 16 september de deuren open op zowel De Werf in Den Haag als ’s Gravenmade in Rijswijk. Je komt er van alles te weten én er is ook een hoop te doen.

Technische keuken van HTM

Tijdens de Raildagen op zaterdag 16 september kun je van 10: 00 uur tot 15: 00 uur te zien hoe HTM werkt aan de trams, rail, bovenleidingen en wissels. Per locatie is er wat anders te beleven.

Op locatie De Werf (De Werf 30, Den Haag) is te zien wat er nodig is om de trams goed te onderhouden. Van demonstraties over de controle van de staat van de wielen tot de revisie van de draaistellen die onder een tram zitten. Ook kun je de bestuurderscabine en alles wat daar zich aan techniek in bevindt bekijken.  

Op de HTM-locatie ’s Gravenmade (Laan van ’s Gravenmade) in Rijswijk zie je wat er nodig is om de trams goed op de rails te laten rijden waarbij de techniek de drijvende kracht is. Hier kan je de seinen van RandstadRail-trams aansturen, ervaren wat het belang is van wissels, zelf een trofee lassen van een stuk spoor en met een hogedruk spuitlans een wissel schoonspuiten. De echte waaghalzen laten zich met een bovenleidings-montagewagen naar 18 meter hoogte brengen.  

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.