Den Haag staat om een hoop bekend, en helaas hoort daar ook zwerfafval bij. Links en rechts ligt vuilnis. Van een colablikje (hallo, dat is geld waard nu!) tot complete koelkasten; Hagenaars nemen het soms niet zo nauw met het netjes houden van de stad.

Dat zwervende vuilnis viel ook Tim de Boer (44) op. Van stoelen die aan de straat zijn gezet, verzamelt hij nu foto’s op een Instagramaccount: Chairsofthehague.

“Ik begon eigenlijk doordat ik aan de gemeente meldde wanneer er afval op straat lag”, vertelt Tim. “Ik maakte daar dan ook een foto van en ik bedacht dat het een leuke invalshoek was om een bepaald soort vuilnis te fotograferen. Dat werden de stoelen, ze roepen namelijk toch altijd een beeld bij mij op; de een ziet er eigenlijk heel gezellig uit, terwijl een andere heel zielig aan de straat staat met een afgebroken pootje.”

De tekst gaat verder onder de Instapost>>>

Tim ziet dagelijks meerdere stoelen wanneer hij Den Haag doorkruist. “Maar ik heb niet altijd tijd om een foto te maken, dat hoeft ook niet, want ik krijg via het Instagramaccount Chairs Of The Hague, inmiddels genoeg foto’s van stoelen opgestuurd. Vaak zet ik bij het plaatsen van een leuke, niet kapotte stoel ook nog even de locatie erbij, zodat een stoel een nieuw thuis vindt.”

Kijk om je heen

Niet alle stoelen die Tim komt, geeft hij aan bij de gemeente. “Het is bijzonder om te zien dat sommige stoelen al heel lang door een straat zwerven, de ene keer staat zo’n stoel dan helemaal aan het begin van een straat, en dagen later staat ‘ie dan heel ergens anders. Dat is grappig om te zien. Ik wil mensen dan ook oproepen om, om zich heen te kijken. Maar ik wil er ook mee laten zien: jongens, zo moet het niet. Geef je grofvuil gewoon aan en laat het weghalen.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.