Persbericht

Gepubliceerd: 1 september 2023Laatste wijziging: 1 september 2023

Op woensdag 6 september organiseren het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Den Haag samen met de Bewonersorganisatie Leidschenveen een informatiebijeenkomst voor de buurtbewoners over de vondst van PFOS en PFAS in de sloten op het bedrijventerrein Forepark en in de sloten van de nabijgelegen woonwijk. De GGD Haaglanden en de Omgevingsdienst Haaglanden zullen ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Tijdens de informatiebijeenkomst leggen de organiserende instanties meer uit over PFOS en PFAS, delen zij informatie over de huidige stand van zaken, genomen maatregelen en over de geplande vervolgstappen. Ook zullen dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt van Delfland en wethouder Arjen Kapteijns vragen van bewoners beantwoorden. Op verzoek van de bewoners is de informatiebijeenkomst besloten: de pers is daarom niet uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Bewoners willen in alle rust en privacy hun zorgen kunnen uiten en vragen kunnen stellen.

PersmomentNa afloop van de informatiebijeenkomst kan de pers met de vertegenwoordigers van de organisaties spreken. Dit persmoment is om 21.15 uur, in de Huiskamer van Leidschenveen, Harriët Freezerhof 201, Den Haag.

Meer weten over PFOS en PFASAlle tot nu beschikbare informatie over de vondst van PFOS en PFAS in de sloten op het bedrijventerrein Forepark en de sloten in de woonwijk Leidschenveen, Den Haag, is in te zien via het Dossier PFAS op de website van het Hoogheemraadschap van Delfland: hhdelfland.nl.

Author

Comments are closed.