Wie in Den Haag ‘rugby’ zegt, zegt ‘O’Casey’s‘. De Irish pub met restaurant is the place to be als het om rugby gaat. Op 8 september start het WK Rugby in Frankrijk en daarmee dus ook in Den Haag. Bij O’Casey’s is het kampioenschap op veertig schermen te volgen.

Voor rugbyliefhebbers is het WK Rugby net zo groot als het WK Voetbal voor de voetbalfans. Alleen merk je daar waarschijnlijk iets minder van, omdat rugby niet zo’n grote sport is in Nederland. Behalve als je tijdens het WK Rugby O’Casey’s binnenstapt. Bij de Irish pub aan Noordeinde 140 is het één groot (WK)feest.

Lees verder na de foto>

De Ieren hopen uiteraard op het kampioenschap dit jaar. Foto: facebook O’casey’s

“Het rugbywereldje is klein, veel mensen kennen elkaar onderling”, zegt John Gulay, eigenaar van O’Casey’s Irish Pub en restaurant. “De pub staat straks helemaal vol met expats, rugbyfans en andere (sport)liefhebbers. Ik durf wel te zeggen dat we een begrip zijn op rugby gebied.”

Beste Ierse pub van de Wereld

John sponsort meerdere rugbyclubs én zijn pub is verkozen tot beste sportsbar van Europa in 2018 en beste Ierse pub van de wereld in 2019 . En ja, ook pubs uit Ierland deden mee aan die verkiezingen. “We zijn heel trots op deze titels, ik kan het niet vaak genoeg vertellen”, zegt John met een lach.

Lees verder na de foto>

Gezeligheid bij O’Caseys Foto: facebook O’casey’s

Veertig schermen

Het WK start op 8 september gelijk met een spannende wedstrijd. “Nieuw Zeeland tegen Frankrijk, dat zijn gelijk de favorieten voor de titel.” Met veertig schermen in de pub hoef je niet bang te zijn een try of mooie actie te missen. John zent er alle wedstrijden op uit. De openingswedstrijd is op 8 september en het wereldkampioenschap wordt beslist in de finale op 28 oktober. Bekijk hier het tijdschema van het WK.

“Ik kijk er weer naar uit, voor ons is het WK Rugby de opening van het sportseizoen. Het wordt één en al gezelligheid. Wat dat betreft is Rugby een gentlemansport. Bij het vorige WK zaten de ambassadeurs van Nieuw Zeeland en Ierland vrolijk naast elkaar rugby te kijken.”

De openingswedstrijd is op 8 september om 21.15 uur. De Guiness staat voor je klaar.

Comments are closed.