Reis je naar je werk, school of naar huis via de Lozerlaan in Den Haag? Let dan aankomende twee weken goed op, want de straat wordt van zondag 3 september tot vrijdag 15 september afgesloten vanwege werkzaamheden.

Het verkeer wordt gedurende deze periode omgeleid en dat betekent drukte, vertragingen en gedoe!

Slechte staat

De gemeente vindt dat het asfalt in de Lozerlaan in slechte staat is. Om de veiligheid van het verkeer te waarborgen, vernieuwen ze nu de weg. Het enige nadeel is dat dit betekent dat de weg voor bijna twee weken afgesloten zal worden.

Omleidingen voor fietsers en voetgangers

Via borden worden er tijdens deze periode omleidingsroutes aangegeven rond de Lozerlaan. Voetgangers kunnen alleen gebruikmaken van het voetpad aan de kant van De Uithof, aangezien ze in de woonwijken Dreven, Zijden en Venen de stoepen tijdelijk gaan gebruiken als fietspad.

(Brom) fietsers die richting de Erasmusweg moeten, kunnen gebruik maken van het tijdelijke fietspad in dezelfde woonwijken als hierboven genoemd. Het fietspad aan de kant van De Uithof wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Omleidingen auto’s

De volgende omleidingen gelden voor automobilisten:

  • Het verkeer vanaf de snelweg A4 richting Kijkduin wordt omgeleid via de Wippolderlaan, Veilingroute, Westlandroute, Burgemeester Elsenweg en Nieuweweg.
  • Het verkeer vanaf de Wippolderlaan en Erasmusweg wordt omgeleid via de Poeldijkseweg, Wateringseweg, Jan Barendselaan, Voorstraat en Nieuweweg.
  • Het verkeer vanaf de Prinses Beatrixlaan rijdt om via de Middachtenweg, Erasmusweg (S105), Loevesteinlaan, Meppelweg, Dedemsvaartweg en Escamplaan.
  • Het verkeer vanaf Kijkduin naar de snelweg A4 via de Lozerlaan en Escamplaan wordt omgeleid via de Nieuweweg, Burgemeester Elsenweg, Westlandroute, Veilingroute en Wippolderlaan.

Openbaar vervoer

Ook HTM-buslijn 25 rijdt van maandag 4 tot en met zondag 15 september een andere route. Zo stopt deze bus niet meer bij de halten Lozerlaan, Erasmusweg, Melis Stokelaan, Randveen en Beresteinlaan. Kijk op de website van HTM voor het plannen van een andere route.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.