In de bruisende Boekhorststraat vind je sinds mei Studio/31, een ruimte waar twee bedrijven samenkomen: Studio Ceres en Reconsider Studio. Studio Ceres verkoopt vintage design meubels en Reconsider Studio upcycled kleding. Wij spraken eigenaren Veerle (28) en Britt (25) van Reconsider Studio en Shari (30) en Julie (28) van Studio Ceres over de ruimte en hun bedrijven. 

“We kenden elkaar al wat langer en hebben in 2022 samen een pop-up event georganiseerd in The Grey Space in Den Haag. Het was zo’n succes en het voelde zo goed, dat we op zoek gingen naar een pand waar we dit met z’n vieren permanent konden doen.”

Verschillende stijlen

“Onze stijlen passen erg goed bij elkaar en we kunnen ook veel van elkaar leren. Zo zijn we uiteindelijk bij het pand in de Boekhorststraat terechtgekomen en is Studio/31 ontstaan.” 

Studio/31
Foto Francine van der Wansem

“We hebben het met z’n vieren opgeknapt. Eerst was alles grijs of zwart en wij hebben het helemaal wit geverfd, zelfs het plafond! Voor ons is het echt een plek waar we alles kunnen realiseren: zo zit het naaiatelier van Reconsider studio hier, organiseren we fotoshoots voor onze website en Instagram accounts en regelen we van alles van achter onze computers. Tegelijkertijd is studio/31 ook open voor publiek. Mensen kunnen bij ons langskomen om de meubels in het echt te bekijken of de kleren te passen en te kopen.”

Studio/31
Foto Francine van der Wansem
Studio/31
Foto Francine van der Wansem

Reconsider Studio en Studio Ceres

Studio Ceres, opgericht door Shari en Julie, verkoopt vintage design meubels. De collectie bestaat uit meubels van 1950 tot 2000, waarbij een diversiteit aan meubels zijn geselecteerd. Van Scandinavisch hout tot Italiaans glas. “Met Studio Ceres streven we ernaar om die minder bekende stukken die in de vergetelheid zijn geraakt, weer aandacht te geven. Daarbij willen we voornamelijk vrouwelijke ontwerpers een podium geven.”

Studio/31
Foto Francine van der Wansem

Reconsider Studio, opgericht door Veerle en Britt, verkoopt upcycled kleding (vermaakte vintage maatpakken). Door het hergebruiken van bestaande kleding willen ze de mode industrie én de wereld duurzamer maken. “We streven ernaar om onze inzichten te delen over wat er nodig is om mooie, hoogwaardige kledingstukken te creëren door middel van ons handgemaakte maatwerk.” 

Studio/31
Foto Francine van der Wansem

Foto studio en expositieruimte

Daarnaast kan Studio/31 ook worden gehuurd als fotostudio, met de mogelijkheid om meubels en kleding erbij te huren. Tevens biedt Studio/31 de mogelijkheid voor beginnende en gevestigde kunstenaars om hun werk te exposeren.

Studio/31
Foto Francine van der Wansem

“Zo is eigenlijk iedereen welkom in onze studio. Fotografen, kunstenaars, lampenmakers en creatievelingen om elkaar een podium te geven. Maar ook mensen die opzoek zijn naar duurzame design meubels en kleding. Meubels en kleren die net even anders zijn dan in andere winkels. Ook willen we designers de mogelijkheid bieden om hun objecten voor langere termijn bij Studio/31 te verkopen. Dit maakt Studio/31 niet alleen een broedplaats voor inspiratie en creatie voor onze eigen bedrijven, maar ook voor andere creatieve ondernemers. We vinden zelf dat we een unieke winkel zijn die in Den Haag nog niet echt bestaat. Ons netwerk online is al best groot, dus het is erg leuk om mensen eindelijk te kunnen uitnodigen in een fysieke winkel.” 

Studio/31
Foto Francine van der Wansem

Meer nieuws over Den Haag:

Comments are closed.