Mede dankzij de Barbiefilm is de Barbiepop hotter dan ooit. De bibliotheek in het centrum van Den Haag speelt daar leuk op in en laat niet minder dan honderd Barbies zien met hippe outfits. Niet zomaar modepakjes, maar kleding gemaakt van afval.

Van 2 tot en met 30 september is de tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ te zien in de Centrale Bibliotheek aan het Spui.

Afvaloutfits voor Barbie

Honderd Barbies zijn gekleed in een outfit gemaakt van afval dat werd gevonden tijdens de renovatie op het Binnenhof staan een maand lang te schitteren op de kinderboekenafdeling van de bieb in het centrum van Den Haag.

Ontwerpster Angelique Schipper maakte honderd outfits van afval die zij op evenzoveel Barbies laat zien op de kinderboekenafdeling (derde etage) van de Centra Bibliotheek.

Op woensdag 13 september kun je ook zelf Barbiekleertjes van afval maken tijdens een workshop in de bieb. Zaterdag 16 september is er ook een workshop tijdens de Prinsjesmarkt aan de Lange Vijverberg. Deelname is gratis, neem wel zelf een Barbie mee.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.