In het Haagse stadhuis is iedereen welkom. Alleen dieren niet, tenzij het een hulphond betreft natuurlijk. Tóch ontdekten wij een kattenluikje bij verschillende ingangen van het IJspaleis. Waarvoor zijn die dan?

Het valt je niet perse op wanneer je het grote witte stadhuis aan het Spui binnenstapt, maar naast de zijingangen zit aan de ene kant van het pand een rond en aan de overzijde een vierkant uitgezaagd gat. Waar dient dat voor?

Kattenluikje

Aan de buitenkant zie je duidelijk de vorm van het uitgezaagde gat zitten. Binnenin het stadhuis zit een schuifdeurtje om het gat dicht te houden. Is het luikje voor een kat die ’s nachts op muizenjacht gaat?

Het doel van het luikje is helaas minder diervriendelijk dan we hoopten. Om buiten elektra te hebben, zoals die nu bijvoorbeeld nodig is tijdens het herbestraten van het gebied rondom het stadhuis, is het klepje speciaal gemaakt voor electriciteitskabels.

De tekst gaat verder na de foto’s>>>

De gaten in de pui van het Haagse stadhuis zijn er dus helaas nog steeds niet voor de dieren (die blijven niet welkom), maar voor de werklui buitenom het stadhuis. En om kabels van bijvoorbeeld generatoren voor evenementen naar binnen te brengen. Zo, weet je dat ook weer!

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.