Bij revalideren denken veel mensen aan weer leren lopen of praten, maar er is veel meer. Zoals hartrevalidatie. Sinds kort kun je daarvoor bij Basalt Vrederustlaan in Den Haag terecht.

Hartproblemen zorgen soms niet alleen voor lichamelijke klachten en een verslechterde conditie. Je ervaart als hartpatiënt misschien ook problemen op sociaal of mentaal gebied. Angstklachten komen bijvoorbeeld vaak voor. Gelukkig staan de mensen bij Basalt klaar om hartpatiënten te helpen.

De behandeling

Ga je in behandeling voor hartrevalidatie bij Basalt, dan krijg je begeleiding van een team van behandelaars, waaronder een cardioloog en bijvoorbeeld een fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut, diëtist, bewegingsagoog of maatschappelijk werker. Het is maar net wat jij nodig hebt.

Na de revalidatiebehandeling is je conditie verbeterd. Ook weet je beter om te gaan met eventuele beperkte energie. Tijdens de hartrevalidatie leer je veel over je aandoening. Hierdoor weet je beter wat signalen van je lichaam zijn en hoe je daarop moet reageren, bijvoorbeeld met medicijnen. Uit onderzoek van Basalt naar de effecten van de behandeling blijkt onder andere dat 80% van de patiënten hun angst voor inspanning overwint. 74% voelt zich meer ontspannen en gelukkiger.

Resultaten

Een ex-revalidant vertelt: “Na mijn hartinfarct durfde ik me niet goed meer in te spannen. In het revalidatiecentrum maakten ze een trainingsschema voor me en hielden ze tijdens de training mijn bloeddruk en hartfrequentie in de gaten. Ik merkte dat mijn lichaam meer aankon dan ik dacht. Ik heb het vertrouwen in mijn lichaam teruggekregen en durf daardoor weer dingen te ondernemen. Ik voel me veel vrijer.”

Basalt heeft een volledig aanbod van hartrevalidatie: klinisch, poliklinisch, (zeer) complexe- en enkelvoudige hartrevalidatie, gespecialiseerde programma’s voor vrouwen en voor patiënten na OHCA (Out of Hospital Cardiac Arrest, ofwel hartstilstand buiten het ziekenhuis) en patiënten met een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator).

Goed om te weten

De behandeling in Den Haag wordt gegeven bij Basalt aan de Vrederustlaan 180. Op de website vind je alle contactinformatie voor deze locatie. De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarvoor heb je wel een verwijzing nodig van je huisarts of cardioloog. Check alle info via deze pagina.

Author

Comments are closed.