Nog niks te doen dit weekend? Vervelen is niet nodig, want in Den Haag is er altijd wel iets te doen. Zo is er dit weekend een foodfestival gepland op Scheveningen en kan je met de voetjes van de vloer tijdens een tango- en reggaefeest. Lees hieronder alle weekendtips.

La Feria

Smulpapen opgelet! Op zaterdag 26 augustus van 11.00 tot 23.00 uur is La Feria op Scheveningen. Dit foodfestival is een aanrader voor iedereen die je ’s nachts wakker kunt maken voor een Mediterraanse hap. Van echte Catalaanse paella tot verfrissende sangria: hier ga je niet met honger weg. Er zijn overdag activiteiten voor kinderen, er is livemuziek en de entree is helemaal gratis.

Rastaplas Reggae Festival

Op zaterdag 26 augustus strijkt Rastaplas Reggae Festival voor de eerste keer neer in het iconische Zuiderpark Openluchttheater. Laat je meevoeren door de kenmerkende klanken van reggae. Er is een line-up vol nationale en internationale reggaeartiesten, er zijn Caribische lekkernijen en er heerst een relaxte sfeer. Het feest duurt van 14.00 tot 00.00 uur en tickets kosten 24,10 euro.

Salt Market

Dit weekend is Salt Market op de boulevard van Scheveningen. Je kan hier lekker snuffelen tussen de rommeltjes, delicatessen halen of ter plekke wat eten bij een foodtruck. Naast het diverse aanbod aan kramen mag het uitzicht ook niet vergeten worden. Met de zee als uitzicht proef je zowat het zout van het water in je mond.

Jazz in de gracht

Langs en op de grachten genieten van jazz: dat klinkt toch superrelaxt? Aan de Bierkade, Dunne Bierkade en Groenwegje is er vanaf donderdag 24 augustus tot zaterdag 26 augustus Jazz in de gracht. Tijdens dit muziekevenement kun je bij verschillende cafés en restaurants aan de kades hapjes en drankjes nuttigen, terwijl je geniet van een goed stijltje muziek. De entree is gratis, dus waar wacht je nog op?

Wild Rooster festival

Yeehaa! Aankomende vrijdag en zaterdag is het Wild Rooster Festival weer op de Grote Markt. Rockabilly, bluegrass, up-tempo blues en rock’n’roll zijn slechts een aantal voorbeelden van de muziekgenres die voorbijkomen op dit evenement. Er zijn drie podia op de Grote Markt waar je onder andere naar optredens van The Blue Cats, Douwe Bob en The Blue Grass Boogiemen kijkt. Ga voor een ritje op de rodeo stier, warm op bij één van de kampvuren en eet mee met de gezellige zomerbarbecue: bij dit gratis festival kan het allemaal. Het feest begint op vrijdag om 19.00 uur en op zaterdag om 12.00 uur.

Haagsche Kunst- en antiekdagen

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus zijn de Haagsche Kunst- en antiekdagen. Zoek je een olieverfschilderij met een uit hout gesneden lijst, een van de eerste barbies of een antiek boek? Grote kans dat je op de Haagse Kunst- en Antiekdagen iets leuks scoort. De markt met 150 stands staat beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur op het Lange Voorhout.

Tango Beach Festival

Zin om te dansen dit weekend? Dan ben je bij Tango Beach Festival op de Pier van Scheveningen aan het goede adres. Er zijn twee ruimtes waarbij in de één de klassieke tango wordt gedanst en in de andere de neotango. Het evenement staat in het teken van connecties leggen, workshops volgen en vooral heel veel dansen. Een ticket is verkrijgbaar vanaf 15 euro. Wees er snel bij want het festival is donderdag (vandaag) al van start gegaan!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Comments are closed.