Niks is mooier dan de onvoorwaardelijke liefde van Hagenaars voor Den Haag. De een uit dit met woorden en de ander laat het voor eeuwig op zijn/haar lijf zetten. Wij plaatsten een week geleden een oproep met de vraag of wij jullie Haagse tattoo’s mochten zien en daar hebben jullie enthousiast op gereageerd.

We kregen maar liefst achttien foto’s binnen. Hieronder bekijk je ze allemaal.

De tattoo van Björn

Björn heeft een ooievaar getatoeëerd: “De inspiratie komt van onze Haagse stadsbrouwerij Eiber bier. Het ontwerp is iets aangepast met wat verschil in dikkere en dunnere lijnen. Ook is de slang in zijn snavel toegevoegd om hem Haags te maken.”

De tattoo van Ruud

Ruud schreef dit over zijn tattoo: “Ik ben Ruud, 66 jaar en geboren en getogen in Den Haag. Ik woon nu al meer dan 35 jaar in Denemarken. Twee jaar geleden heb ik deze tattoo laten zetten bij Mad Science op de Paviljoensgracht, als een eerbetoon aan mijn ‘roots’. Ik heb het logo van de Haagse Amsterdammertjes gebruikt op grond van het simpele design. Ik ben er nog steeds blij mee.”

De tattoo van Danny

Danny heeft ook een ooievaar getatoeëerd: “Ik heb een ooievaar tattoo genomen, omdat ik geboren en getogen ben in de mooiste stad: Den Haag. Helaas woon ik nu in Rotterdam en mis ik Den Haag nog iedere dag. “

De tattoo van John

John heeft meerdere Haagse tattoo’s: “Ik heb mijn arm met Haagse Harry, de skyline en Haagse teksten vol laten zetten, omdat ik in hart en nieren een Hagenees ben.”

De tattoo van Michel

Michel had weinig woorden nodig voor de uitleg van zijn tattoo: “Den Haag till I die. Dat is eigenlijk de enige uitleg die ik jullie kan geven over waarom ik deze tattoo heb laten zetten. Kort maar krachtig zullen we maar zeggen.”

De tattoo van de familie Mansveld

Een familietattoo: “Deze tattoo is uniek! Niemand heeft hem, nou ja niemand. Ik, mijn dochter en mijn zoon hebben hem ook! Waarom? Simpel. We heten Mansveld en komen uit Den Haag. Dit is ons familiewapen.”

De tattoo van Dennis

Hagenees Dennis heeft goed nagedacht over zijn tattoo: “Mijn tattoo is voor mijn drie liefdes : mijn dochters Tessa en Kyra en FC Den Haag. De twee handen met rookfakkels zijn van mijn dochters en de Chinese tekens betekenen : always in my heart.

De tattoo van Danny

Danny wilde geen ooievaar als tattoo: “Ik heb deze laten zetten, omdat ik toch wel een trotse Hagenees ben die trots is op zijn stad. Een ooievaar vind ik dan weer iets te voetbal gerelateerd, vandaar de skyline.”

De tattoo van Anthony

Anthony is gewoon heel trots: “Ik heb deze tattoo laten zetten, omdat ik in Den Haag geboren ben en daar ben ik trots op!”

De tattoo van Jeremy

Dit vertelt Jeremy over zijn tattoo: “De ooievaar was mijn allereerste tattoo en later heb ik die uitgebreid met onze Poolse en Italiaanse vrienden. Het is een papa die zijn zoontje onze prachtige stad laat zien. “

De tattoo van Dennis

Ook deze tattoo zie je niet vaak: “Ik kwam als klein kind al in het mooie Zuiderpark. Ik was denk ik dertien jaar en heb hem bij de enige echte tattoo Franky laten zetten in de stad.”

De tattoo van Quint

Quint heeft zijn tattoo wel op een hele bijzondere plek laten zetten: “Deze tatoeage heb ik twee jaar geleden mogen laten zetten in het ADO stadion! “

De tattoo van Diego

Diego komt helemaal niet uit Den Haag: “Ik heb nu een tijdje een tattoo van ADO, omdat ik als Brabantse jongen nu al ruim zeven jaar naar ADO ga. Het is begonnen met een wedstrijd die ik voor de lol ging kijken tussen ADO en 020. Dit was echt een keerzijde, waardoor de liefde voor ADO is ontstaan. Die liefde is natuurlijk op maar één manier te vereeuwigen en daarom loop ik nu in de zomer met een korte broek in Brabant met een mooie Haagse Tattoo.”

De tattoo van Yuri

Dit zegt Yuri over zijn tattoo: “Ik woonde vroeger in Den Haag voor zeventien jaar lang, maar ik woon inmiddels alweer twintig jaar ergens anders.”

De tattoo’s van Peter

Peter hield het niet bij één tattoo: “Ik heb op verschillende plekken Haagse tattoo’s laten zetten. Het zijn dingen uit Den Haag waar ik goede herinneringen aan heb, waaronder de Grote Markt (De Zwarte Ruiter) met het Haagse Harry beeld waar ik jaren lang op stap ben geweest. De Haagse Toren waar ik altijd blij ben te zien, het Haagse volkslied die ik overal en altijd zing en als laatste de Ridderzaal, want dat vind ik een markant gebouw.”

De tattoo van René 

René is een echte voetbalfanaat: “Mijn tweeling is helemaal gek van ADO net als ik. Ik wil ze alles meegeven en heb ongeveer tien jaar geleden deze tattoo laten zetten.”

De tattoo van Brian

Deze tattoo was een cadeau: Deze tattoo heb ik voor mijn verjaardag gekregen en samen gezet met mijn vader.”

De tattoo van Mike

Wie kent deze uitspraak nu niet?: “Toen Tom Beugelsdijk zijn uitspraak deed pastte dit heel goed bij mij. Geen gestres en alles rustig aan. Haags bloed stroomt door mijn lijf en daar ben ik trots op!”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Comments are closed.