Vanaf maandag 14 augustus is Rijswijk een kliniek rijker. Die dag is de nieuwe focuskliniek van Bergman Clinics geopend. De locatie richt zich op de beste oogzorg. Flora Berkhout werkt daar als arts en vertelt: “We hebben er ontzettend veel zin in. Het is altijd bijzonder om iets nieuws te mogen opzetten.”

Je vindt de nieuwe locatie van Bergman Clinics aan de Laan van Zuidhoorn 70 in Rijswijk. Of je nu last hebt van maculadegeneratie, staar, glaucoom of een andere medische oogaandoening: het team staat voor je klaar om jou verder te helpen. Het gaat om een focuskliniek. Dat wil zeggen dat zij gespecialiseerd zijn specifieke, planbare medische zorg. Om behandeld te kunnen worden bij de kliniek heb je wel een verwijsbrief van jouw huisarts, optometrist of andere medisch specialist nodig.

Rekenen op Bergman Clinics

Flora is inmiddels al 13 jaar oogarts en werkt al vijf jaar bij Bergman Clinics als arts en medisch directeur. Ze vertelt: “Ik heb op verschillende locaties gewerkt, waarvan de laatste twee jaar in Amsterdam. Daar zie en leer je veel. Door alle ervaringen weten we nu de beste manier van werken neer te zetten in Rijswijk en dat doen we met geavanceerde apparatuur en faciliteiten. We werken volgens the best practice.”

In de nieuwe kliniek werken meerdere ervaren artsen. “Samen weten we hoe we de beste zorg kunnen bieden aan onze cliënten”, legt Flora uit. “Doordat we een focuskliniek zijn, weten we écht waar we het over hebben. Daarnaast starten we in Rijswijk met bilateraal opereren. Dat is nieuw in ons vakgebied.”

Flora vervolgt: “Het was gebruikelijk om de ogen op twee verschillende momenten te opereren, vaak twee weken na elkaar. Als we bilateraal opereren, word je aan beide ogen op dezelfde dag geopereerd. Dan ben je gewoon in één keer klaar.”

Een goed gevoel

Flora is gepassioneerd over haar vak. Waar haalt zij na al die jaren nog steeds veel voldoening uit? “Als arts heb je natuurlijk direct contact met mensen en dat blijf ik het leukste onderdeel vinden. Het blijft een uitdaging om iedereen goed aan te voelen”, vertelt ze. “We willen dat cliënten zich op hun gemak voelen in de kliniek en weer met een goed gevoel naar buiten lopen. Dat probeer je keer op keer te bereiken.”

“Daarnaast houd ik echt van opereren”, vervolgt Flora. “Het is bijzonder als mensen door onze behandeling hun zicht weer (volledig) terugkrijgen.”

Over de zorg

Bij Bergman Clinics kun je uitgaan van topkwaliteit zorg, persoonlijke aandacht en korte toegangstijden. “De toegangstijden in Nederland lopen op, dat is soms best een uitdaging. Tot nu toe lukt het ons om mensen snel te zien en te behandelen. Daar zijn we trots op.”

Daarnaast brengt de kliniek een andere sfeer met zich mee dan je misschien van andere zorginstellingen gewend bent. Flora: “Het heeft een mooie en rustige ambiance.”

Enthousiast team

Het enthousiaste team van de kliniek in Rijswijk is blij met de opening. “We werken met fijne mensen en iedereen is bereid om te investeren én iets moois neer te zetten.” Vanaf half augustus zijn cliënten welkom in de poli en de verwachting is dat ze in november starten met operaties.

Andere zorg

Later dit jaar kunnen inwoners van Rijswijk en omgeving ook voor andere zorg terecht bij de focuskliniek. Dat gaat om Huid & Vaten (dermatologie & proctologie), Vrouw (gynaecologie) en KNO (keel, neus en oor). Zo kun je dus rekenen op de topkwaliteit zorg van Bergman Clinics op verschillende gebieden. Fijn!

Maak zelf kennis met de kliniek

Misschien loop jij al even rond met oogklachten of ken je iemand die oogzorg nodig heeft: de artsen van Bergman Clinics kunnen ervoor zorgen dat de klachten verholpen of verminderd worden. Om terecht te kunnen bij de oogkliniek in Rijswijk van Bergman Clinics voor behandelingen heb je een verwijzing van de huisarts, optometrist of medisch specialist nodig.

Comments are closed.