IJsliefhebbers opgelet! In de top tien van beste ijssalons van provincie Zuid-Holland staan twee Haagse ijssalons. Dat blijkt uit onderzoek van beslist.nl op basis van recensies op Google.

Gemiddeld scoren ijssalons in onze provincie vier sterren. Dat is iets lager dan het landelijke gemiddelde van 4,05 sterren. Maar Luciano in de Theresiastraat scoort nog beter met 4,7 sterren. Ook Florencia staat in de top tien met 4,3 sterren.

Bij het rangschikken van de ruim negenhonderd ijssalons is niet alleen gekeken naar de gemiddelde sterrenbeoordeling, maar ook naar het aantal beoordelingen. Door beide factoren te combineren bij alle ijssalons in Nederland, wordt zowel de kwaliteit (gemiddelde beoordeling) als de betrouwbaarheid (aantal beoordelingen) in de score weerspiegelt.

Bij een identieke score tussen ijssalons, is voor de rangschikking gekeken naar het aantal sterren en daarna naar het aantal beoordelingen. Dus een zaak met meer sterren, eindigt dan hoger. (Bron: beslist.nl)

IJskoude feitjes

Wist je dat in provincie Zuid-Holland gemiddeld 4,5 ijssalons per 100.000 inwoners zijn? Dat zijn minder dan het Nederlandse gemiddelde van 5,2 ijssalons voor elke 100.000 inwoners. In Nederland betaal je gemiddeld 1,75 euro voor een bolletje ijs, maar er zijn wel grote verschillen. Het goedkoopste bolletje krijg je al voor 0,90 euro, terwijl je voor de duurste zo’n 3 euro neertelt. Zijn vanille en aardbei jouw favoriete smaak? Dan heb je geluk, want deze smaken kun je volgens Beslist in iedere ijssalon in Nederland krijgen.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.