Verschillende inwoners werpen graag hun hengel uit in het Haagse Bos. Lijkt het jou leuk om eens te vissen in Den Haag? Dan moet je eerst een VISpas regelen.

Vissen in Den Haag

Je krijgt de VISpas automatisch als je lid wordt van een hengelsportvereniging in of vlakbij Den Haag. Die vereniging moet wel aangesloten zijn bij een van de hengelsportfederaties van Sportvisserij Nederland. Wil je geen lid worden van zo’n vereniging, dan kun je een kleine VISpas aanschaffen. Jongeren van 14 tot 18 jaar kunnen een JeugdVISpas aanvragen. (Bron: Rijksoverheid.nl)

Wist je trouwens dat in 2021 17,6 procent van onze stadsgenoten lid van een hengelsportvereniging was? Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF.

In 2021 groeide het aantal leden van buitensportverenigingen, zoals Sportvisserij Nederland, het meest ten opzichte van andere sportclubs. Dit heeft volgens het onderzoek van NOC*NSF te maken met de coronapandemie die toen heerste. In dat jaar telde Nederland 737 hengelsportverenigingen met een totaal van zo’n 698.000 leden. Daarmee staat het op de tweede plaats van sportbonden met het grootste aantal leden. Alleen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond is met een kleine 1,2 miljoen leden groter.

Hier werp je je hengel uit

Als je een VISpas hebt aangeschaft, mag je dus vissen in Den Haag. Maar mag je overal je hengel uitwerpen? In Den Haag is dat niet het geval. Je mag niet overal vissen, maar wel in bijvoorbeeld de Vliet. Via visplanner.nl kun jij precies zien waar je mag vissen in Den Haag en omgeving.

Boter bij de vis

Je kunt natuurlijk op je krukje langs de kant zitten en wachten tot een visje bijt, maar je kunt er ook een smakelijk uitje van maken. Neem wat lekkers mee van traiteur Le Gone, of haal een broodje bij bakker Bart. Wil je niet in slaap vallen tijdens het vissen? Haal dan een koffie to go bij Starbucks.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.