Ben jij het gros van de zomer gewoon in Den Haag? Dan hoef je je geen seconde te vervelen. Ook in eigen stad kun je doen alsof je op vakantie bent. Hoe? Door volledig op te gaan in alles wat Den Haag te bieden heeft. Wij maakten alvast een schema voor je.

8.00 uur: ontbijt

De perfecte vakantiedag start je met een lekker ontbijtje. Dat kan in Den Haag op veel plekken. Wat dacht je van een croissantje op het Plein of een bakje yoghurt bij een van de restaurants op de Grote Markt? Neem de tijd, je hoeft je op een vakantiedag niet te haasten. Pak er eventueel een krantje bij en kijk om je heen om te zien hoe Den Haag ontwaakt.

9.00 uur: stadswandeling

Tijd voor de eerste activiteit van de dag. Op vakantie ga je vaak op ontdekkingstocht, daar mag je hier ook mee starten. Om 9.00 uur liggen sommige inwoners nog op één oor waardoor het misschien iets rustiger is dan ’s middags. Daarom is dat het perfecte moment voor een stadswandeling!

12.30 uur: lunchen

Je voeten verdienen na de ochtendactiviteit wel wat rust en dus is het tijd om te lunchen. Je kan ervoor kiezen om snel een broodje uit het vuistje te eten aan de Hofvijver. Vind je picknicken geen optie? Dan staan de Haagse chefs te popelen om een lekkere lunch voor je te bereiden! Oh en, tijdens vakantiedagen hoef je niet alleen maar gezond te eten….

Foto: Gemeente Den Haag

13.30 uur: het water op

Een ding is zeker: Den Haag ziet er vanaf het water totaal anders uit dan vanaf het land. Daarom is het na een lekkere lunch tijd om een bootje in te stappen. Op het water krijg je het ultieme vakantiegevoel. Je kunt voor een algemene rondvaart over de grachten gaan, zodat de Haagse gidsen je alles vertellen over de omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om zelf kapitein te zijn, door bijvoorbeeld te kanoën, te suppen of zelf een bootje te huren.

Foto: Bureau Binnenstad Den Haag

15.00 uur: kunst bewonderen

Je hebt al een vol programma achter de rug. Het volgende onderdeel van de vakantiedag: kunst bewonderen bij één van de Haagse musea. Op dit moment kun je bijvoorbeeld naar een tentoonstelling van Mondriaan kijken in het Kunstmuseum. Laat je innerlijke Picasso los en geniet van de prachtige kunstwerken!

Foto: indebuurt

17.00 uur: ander deel van Den Haag bewonderen

Locals weten het als geen ander: Den Haag is meer dan het centrum alleen. Daarom verlaat je het centrum na je museumbezoek en ga je naar het strand. Ga zitten op de boulevard van Scheveningen, neem een handdoek mee en ga op het zand liggen op Kijkduin of neem een duik in de verfrissende zee. Dat is pas een echt vakantiegevoel!

Foto indebuurt

19.00 uur: dineren

De vakantiedag zit er nog niet op! Het is namelijk hoog tijd om het heerlijke eten van Haagse chefs te proeven. Mensen die moeite hebben met kiezen, kunnen terecht bij de foodhall op de Scheveningse boulevard. Heb je zin in een lekker visje? Dan kun je bijvoorbeeld naar Simonis. Liefhebbers van steak zitten op hun plek bij Loetje. De vegetariërs onder ons zijn van harte welkom bij brasserie Amare. Ofwel: veel keuze!

Foto: Facebook Simonis Den Haag Scheveningen

22.00 uur: feestend afsluiten

Een dag Den Haag kun je maar op één manier afsluiten: met een goed feestje! Ga naar een plek waar je normaal nooit komt, zodat je vakantiegevoel compleet is. Gelukkig zijn er voldoende plekken waar je los kan gaan. Heb je zin om de dansvloer te betreden, dan kun je bijvoorbeeld naar Millers. Liefhebbers van livemuziek moeten een bezoek aan het Zuiderparktheater brengen. De karaokefanaat gaat naar Thai Princess en mensen die het liefst de dag afsluiten in een bruine kroeg kunnen bijvoorbeeld naar Bar Club 188. Ook voor een cocktail ben je in Den Haag aan het goede adres.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Comments are closed.