Het zal je misschien al zijn opgevallen: er zijn werkzaamheden aan de Prinsegracht en Buitenom. Van maandag 14 augustus tot vrijdag 22 september is de gemeente in deze twee straten bezig met het vernieuwen van het asfalt van de fietspaden.

Voetgangers, (brom)fietsers en automobilisten moeten rekening houden met wegafsluitingen en omleidingen. Gelukkig zijn de straten niet helemaal afgesloten en worden er per keer andere delen onder handen genomen.

Oud en versleten

De fietspaden in deze twee straten van het centrum zijn oud en versleten. Er zitten scheuren en verzakkingen in en hier gaat de gemeente wat aan doen, namelijk nieuw asfalt plaatsen. Je moet er wel even een paar weken voor omrijden, want de werkzaamheden duren maar liefst zes weken. Van maandag 14 augustus tot vrijdag 22 september is de gemeente bezig met deze twee straten.

De omleidingen

Aan de Prinsegracht worden er naast de fietspaden ook een aantal stoepen onder handen genomen. Voetgangers kunnen hier ondanks de werkzaamheden nog steeds langs. In de straat Buitenom worden voetgangers tijdens de werkzaamheden omgeleid via een voetpad aan het water.

Voor (brom)fietsers gelden er iets meer omleidingen. De Prinsegracht en Buitenom zijn voor het grootste deel van de zes weken werkzaamheden niet bruikbaar voor (brom)fietsers.

(Brom)fietsers kunnen van:

  • Maandag 14 augustus tot maandagochtend 28 augustus reizen via de Boekhorststraat, Herderinnestraat, Hoge Zand en Buitenom.
  • Maandag 28 augustus tot maandagochtend 4 september reizen via de Brouwersgracht, Hoge Zand, Herderinnestraat en Boekhorstraat.
  • Maandag 4 september tot maandagochtend 11 september reizen via de Oliënberg, Spijkermakersstraat, Brouwersgracht, Hoge Zand, Herderinnestraat en Boekhorststraat.
  • Maandag 11 september tot en met vrijdag 22 september 2023 reizen via de fietsoversteek bij de Vaillantbrug, Delftselaan, Zoutkeetsingel en Lijnbaanbrug.

Voor auto’s gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Van maandag 21 augustus tot maandagochtend 28 augustus kunnen automobilisten reizen via de Brouwersgracht, Om en Bij, Hobbemastraat of via Jan Hendrikstraat, Torenstraat, Bilderdijkstraat, Vondelstraat en Elandstraat. 
  • Van maandag 4 september tot maandagochtend 11 september kunnen automobilisten reizen via Prinsegracht, Lijnbaan, Noord West Buitensingel, Waldeck Pyrmontkade, Elandstraat, Vondelstraat, Bilderdijkstraat, Torenstraat en Jan Hendrikstraat. 

De omleidingen voor de auto’s stopt op maandag 18 september. Wel ziet het er nog iets anders uit dan je gewend bent. Tijdens de laatste week wordt tijdens werkdagen de weg versmald naar één rijbaan. Meer informatie over dit project lees je hier.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.