Taxichauffeurs die werkzaam zijn in de steden Venlo en Venray, kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de Uber-app (UberX), om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit. Met de uitbreiding wil het van origine Amerikaanse taxiplatform het naar eigen zeggen voor chauffeurs makkelijker maken om nieuwe klanten te vinden.

“We willen voor iedereen een goede partner zijn in alle steden waar wij actief zijn”, zegt Maurits Schönfeld, directeur van Uber Noord-Europa, over de uitbreiding. “Met de start van Uber in Venlo en Venray willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto en een aanvulling zijn op het openbaar vervoer.”

Uber is al in verschillende regio’s actief, waaronder in de Randstad en in Brabant. Ook in steden als Groningen, Arnhem en Nijmegen, kunnen zowel chauffeurs als passagiers gebruik maken van Uber. Eerder spreidde het Amerikaanse techbedrijf haar vleugels uit naar Enschede en Maastricht.

Lees ook:

Uber breidt uit naar Maastricht Maastrichtse taxibranche baalt van komst Uber: ‘Als klein bedrijf sta je al snel machteloos’ Na Maastricht breidt Uber ook uit naar Enschede

Author

Comments are closed.