Aan alle studenten in spe: (alvast) welkom in Den Haag! Hoe je studie uitpakt is nog spannend, maar we verzekeren je dat de stad zelf niet tegenvalt. Je leest hier alles wat je moet weten over het studentenleven ons Haagse stadje.

Mbo’s, hogescholen en universiteiten in Den Haag

Pabo, Creative Business en technicus mechatronica: het zijn slechts drie van de vele opleidingen die je in Den Haag kunt volgen.

Universiteiten in Den Haag

In Den Haag zijn meerdere universiteiten: de Universiteit Leiden, TU Delft en International Institute of Social Studies. Hier kun je onder meer archeologie. Economics of Development , filosofie en bouwkunde volgen. Duizenden studenten gingen je voor! Meer over de universiteiten in Den Haag vind je op de website.

Hogescholen in Den Haag

In Den Haag vind je meerdere hogescholen: Hogeschool Inholland, de Haagse Hogeschool, hotelschool The Hague, het Koninklijk conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hier kan je naartoe als je bijvoorbeeld bedrijfskunde wilt studeren of aan de bak wilt als violist. Meer over de hogescholen in Den Haag vind je hier.

Mbo’s in Den Haag

Daarnaast kun je een studie doen aan een van de mbo-scholen in Den Haag. Denk aan ROC Mondriaan, het Wellantcollege en mboRijnlaand. Dit zijn goede opties als je bijvoorbeeld een opleiding tot schoonheidsspecialist, retailmedewerker of gastvrouw/man wilt volgen. Meer over deze scholen lees je hier.

De Haagse Hogeschool – Foto: ANP

Studentenverenigingen in Den Haag

Tijdens je studietijd kun je je aanmelden bij een studentenvereniging. Veel Hagenaren die je voorgingen, genoten er volop van. In Den Haag zijn onder andere deze verenigingen:

Op kamers in Den Haag

Thuis wonen heeft voordelen, maar op kamers gaan in Den Haag ook! Op die manier dompel je je volledig onder in het studentenleven. Er zijn verschillende manieren om een kamer te vinden:

Studentenwoningcorporatie

In Den Haag is een studentenwoningcorporatie: DUWO. Deze organisatie verhuurt studentenkamers door heel de stad. Via deze link schrijf je je in. Dat kun je het beste héél vroeg doen, want in 2022 was de wachttijd gemiddeld vijf jaar en drie maanden.

Particuliere verhuur

Door Den Haag heen vind je studentenkamers die van particuliere verhuurders zijn. In veel gevallen zijn het huizen waar je samen met andere studenten woont, maar soms gaat het om enorme verbouwde panden. Er zijn verschillende manieren om een studentenkamer van een particuliere verhuurder te vinden.

Foto: Google Maps

Introductieweek in Den Haag

Hoewel sommige Haagse studenten al een studie achter de rug hebben, is het begin van de studietijd voor bijna iedereen spannend. Je krijgt te maken met nieuwe mensen, een nieuwe omgeving en al het andere dat erbij komt. Daarom start jouw studietijd met een introductieweek, die in Den Haag beter bekend is als de HOPweek. De introductieweek is dit jaar van 21 augustus tot 25 augustus.

Tijdens de introductieweek leer je de stad in een mum van tijd kennen. Je doet onder andere samen met je medestudenten spellen en ontdekt het nachtleven van Den Haag.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Comments are closed.