Wil je deze week van of naar Ypenburg of Gouda reizen? Let dan even goed op, want deze week zijn er werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag Centraal en Gouda.

Woensdag 16 augustus en donderdag 17 augustus rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg. Verder zijn er op zaterdag 18 en zondag 19 augustus werkzaamheden aan het spoor bij Gouda. Er rijden dan geen treinen van, via en naar Gouda. Gelukkig zet de NS wel bussen in, zodat reizigers alsnog van a naar b kunnen reizen.

Omreizen met de trein

Komende week werkt ProRail aan het spoor rond Den Haag en Gouda. Er rijden daarom geen treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg op 16 en 17 augustus. Reizigers die naar Utrecht Centraal moeten worden door de NS geadviseerd om via Schiphol Airport, Leiden Centraal of Rotterdam Centraal te reizen.

Wel rijden er wel bussen. Zo rijden er op 16 en 17 augustus bussen tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg en op 19 en 20 augustus rijden er bussen tussen:

  • Gouda – Alphen aan den Rijn 
  • Den Haag Ypenburg – Woerden 
  • Gouda – Rotterdam Alexander (vanaf Rotterdam Alexander reis je met de metro naar Rotterdam Beurs waar je overstapt in de richting van Rotterdam Centraal)
Kaartje met omleidingen op het traject van, via en naar Gouda op 19 en 20 augustus – Foto: NS

Wat gaat er gebeuren?

Bij Den Haag Centraal werkt ProRail aan kabels en leidingen. Dat gebeurt ook bij station Gouda, om plaats te maken voor een nieuwbouwproject aan de zuidkant van het station. De kabels voor het treinverkeer worden veilig in nieuwe kabelkokers gelegd.

Plan je reis

Wil je er zeker van zijn dat je op tijd bij je werk aankomt deze week? Plan je reis dan via de NS-app en hou rekening met extra reistijden, drukte en vertragingen.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.