In Den Haag is er altijd wel iets te doen. Zo is er dit weekend een Afrikaans feest in het Zuiderparktheater waar je kunt dansen, of ga je toch liever voor een wat rustiger evenement en ga je naar een wijnfestival? Benieuwd geworden naar alle weekendactiviteiten? Lees dan hieronder verder.

Jazz aan zee

De maand augustus klinkt je als muziek in de oren, want Jazz aan zee is terug! Deze hele maand kan je iedere zondag swingen met je voeten in het zand en genieten van optredens. Van 15: 00 tot 17: 00 uur treden in Bar De Pier bandjes op en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste drankjes en hapjes. Ook niet onbelangrijk: het festival is gratis. Dat is nog eens leuk weggaan!

Sustainability markt

Aan de Lange Vijverberg vindt op zaterdag 8 en zondag 9 juli een Sustainability Market plaats. Dit is een markt die in het teken staat van unieke, duurzame en biologische producten. Van handgemaakte kleding tot verse jam: hier vind je het allemaal. Verder zijn er activiteiten voor kinderen en foodtrucks. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis.

Vallende sterren

Het is weer bijna tijd om naar boven te kijken en vallende sterren te spotten in Den Haag. Op zondag 13 augustus trekt de Perseïdenregen voorbij en kun je ongeveer 40 tot 50 meteoren per uur zien. Volgens hemel.waarnemen is het beste moment om de sterren te zien in de nacht van 12 op 13 augustus om 3.45 uur ’s nachts.  Je bekijkt ze het beste vanaf een donkere plek, zoals het strand. Klaarzitten dus!

Zomermarkt Scheveningen

Zondag 13 augustus van 11.00 tot 18.00 uur is er een zomermarkt op de Scheveningse boulevard. Lekker rondsnuffelen tussen de kraampjes met uitzicht op zee, kan het nog beter? Ja! Barock Dog staat alleen deze zondag in Nederland. Verder staat deze kraam alleen maar in het buitenland. Barock Dog is een bedrijf die allerlei handgemaakte hondensjaaltjes, -snacks, -zeep, -tassen en nog veel verkopen. Dus, wil jij al heel lang een handgemaakt item voor je geliefde viervoeter? Dit is je kans!

Mama Africa

Op zaterdag 12 augustus is de eerste editie van Mama Africa in het Zuiderparktheater. Het is een viering van de Afrikaanse muziek, waarbij je tunes van heel erg vroeger tot de moderne Afrikaanse beats kan verwachten. Van Azonto tot Afro Beats en Kuduro tot Coupé Décalé: er is een grote variatie aan muziek. Het evenement duurt van 19.00 tot 00.00 uur en een ticket kost 18 euro.

Latin in the park

Er is dit weekend nog een feest in het Zuiderparktheater! Latin in the park vindt plaats op vrijdag 11 augustus met livemuziek, dj’s en foodstrucks. Geniet van latin muziek op de dansvloer of luister naar je favoriete tunes, terwijl je relaxt in één van de zithoeken.

De avond duurt van 18.00 tot 01.00 uur en tickets kosten 16 euro. Koop ze hier.

Het Wijn Festijn

Wijnen, wijnen, wijnen! Het Wijn Festijn is op 11 augustus tot en met 13 augustus in Den Haag op het Lange Voorhout. Bij dit evenement kun je wijnen van tientallen (Haagse) ondernemers proeven. Vind je een van de wijnen extra lekker? Neem dan een flesje mee naar huis! Tickets kosten 12,50 euro en voor vriendentickets betaal je 11,50 euro. Meer informatie vind je hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Comments are closed.