Max Verstappen aan het werk op Circuit Zandvoort.Foto: Shutterstock/motorsports Photographer

De gemeente verstrekt geen doorlaatbewijzen aan taxibedrijven van buiten Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix. Dat schrijft de gemeente in een brief die naar diverse taxibedrijven is gestuurd. Taxibedrijven die niet over een doorlaatbewijs beschikken, kunnen van donderdag 24 augustus tot uiterlijk zondag 27 augustus 23.00 uur ’s avonds Zandvoort niet in.

De maatregel houdt verband met verwachte drukte tijdens het racefestijn. Dagelijks zullen zo’n 110.000 bezoekers naar het circuit komen, zo verwacht de gemeente Zandvoort. “Wij willen het dorp bereikbaar en leefbaar houden voor de inwoners, ondernemers en de nood- en hulpdiensten. Om dit te realiseren zullen ook dit jaar verschillende wegen in Zandvoort, en de omringende regio, worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Alleen inwoners, ondernemers, nood- en hulpdiensten en specifieke doelgroepen met een doorlaatbewijs worden door deze afsluiting gelaten.”

Alternatieve locaties Taxibedrijven van buiten Zandvoort hoeven niet op zo’n toelatingsbewijs te rekenen. “Dit om de verkeers- en parkeerdruk in het dorp te beperken”, zegt de gemeente daarover. “Daarnaast kan zonder een doorlaatbewijs voor ring 3 (Aerdenhout, Bentveld, Overveen, Haarlem Ramplaankwartier) de bestemmingen in dit gebied niet bereikt worden.” Wel zijn er in de bredere regio alternatieve locaties waar taxi’s hun klanten naartoe kunnen vervoeren, zoals de treinstations Haarlem en Amsterdam Sloterdijk.

Strikte handhaving De gemeente benadrukt dat taxi’s die op een oneigenlijke manier een doorlaatbewijs hebben verkregen, niet worden toegelaten. “Het gebruik hiervan is illegaal. Er wordt bij de doorlaatposten in het dorp strikt gehandhaafd. Taxi’s zonder het speciale taxi-doorlaatbewijs zijn direct herkenbaar. Via andere wegen een doorlaatbewijs bemachtigen is dus niet zinvol en ten strengste af te raden”, zo besluit Zandvoort.

Lees ook:

Pouw verzorgt pendelvervoer Formule 1 in Zandvoort: ‘Al maanden bezig’ Taxicentrale Volendam wil meer politie op straat na mishandeling chauffeur: ‘Probleem speelt al langer’

Author

Comments are closed.