De prachtige bossen, de adembenemende duinen en de kilometers lange kust: Den Haag heeft het allemaal. Hagenaars hoeven er niet ver voor te reizen en ze staan met hun voeten in het zand. Met een boek, een parasol en een boodschappentas vol met eten trekken veel stadsgenoten tijdens de zomer richting de kust. Maar naar welk strand gaan inwoners van Den Haag eigenlijk het liefst?

Op Facebook en Instagram vroegen wij onze lezers naar welk Haags strand zij het liefst gaan en waarom. De reacties lees je hieronder.

Dit vinden onze lezers

Op Instagram zegt Priscilla: “Ik kom graag bij de Zandmotor. Dit is een grote vlakte waar ik het als relatief rustig ervaar. Zo fijn!” Gertjan schrijft dat hij graag op het Zuiderstrand komt, aangezien hij daar in de buurt woont en Instagram-volger Janey laat weten vaak op Kijkduin te komen. Ze is daar liever dan op Scheveningen, omdat het daar rustiger is volgens haar.

Verder schrijft Arina op Facebook dat ze altijd net voorbij het strand van Kijkduin komt. Haar honden mogen hier namelijk lekker loslopen en dat vindt ze fijn. Facebook-volger Marjan komt daarentegen liever op het Zuiderstrand, omdat ze het daar knus vindt en Lezer Gerry sluit zich daar helemaal bij aan: “Ik kom het liefst op het Zuiderstrand, omdat het er rustig is, er geen lawaaiige strandtenten zijn en er is uitzicht op de duinen in plaats van bebouwing.” Tot slot laat Pieter weten dat hij liever naar het Puntje op Strand Noord gaat, omdat hij hier zowel met als zonder zwembroek mag zwemmen.

De winnaar

Benieuwd welk strand wint volgens onze lezers? Wij hebben de reacties goed geteld en wat blijkt: Scheveningen en Kijkduin scoren even hoog. Beide stranden werden precies tien keer genoemd in de reacties. De ene lezer vindt Kijkduin fijner dan Scheveningen vanwege de rust, terwijl de ander er liever niet meer komt door de vele hoogbouw die er de afgelopen jaren is bijgekomen. Hoe dan ook blijven Hagenaren fan van de twee bekende stranden.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.