‘Dit is voor iedereen, voor iedereen die van Scheveningen houdt’, zo luidt het refrein van de debuutsingle van zangeres Petronella. Pieternel Tils is singer-songwriter en is opgeleid als klassieke violist aan het Koninklijke Conservatorium. In haar nieuwe nummer ‘Scheveningen’ deelt ze haar liefde voor muziek en de kustplaats met de wereld.

De 23-jarige verhuisde in 2017 van IJsselstein naar Den Haag voor haar studie klassieke viool aan het Koninklijk Conservatorium in onze stad. Ze heeft door de jaren heen veel liefde gekregen voor Den Haag en dan in het specifiek Scheveningen. Ze besloot er dan ook een liedje over te schrijven.

Met een gitaar naar het strand

Van jongs af aan wilde Petronella violiste worden. Ze heeft altijd al een passie gehad voor zingen en liedjes schrijven. De zangeres woont sinds twee jaar in Scheveningen en hoewel ze al zes jaar in andere delen van Den Haag heeft gewoond, is Scheveningen de eerste plek waar ze zich echt thuis voelt sinds het verlaten van haar ouderlijk huis.

Op een zomerse avond in 2022 besloot Petronella samen met wat vrienden en een gitaar naar haar geliefde strand te gaan. Ze plofte neer naast de Pier en begon te schrijven. Uit deze avond vloeide het nummer ‘Scheveningen’.

Niet alleen voor inwoners

De zangeres hoopt dat haar single een gevoel van samenhorigheid zal creëren. Niet alleen onder de inwoners van Scheveningen, maar onder iedereen die de plaats in het hart heeft gesloten. Ze wil met haar muziek liefde verspreiden en mensen inspireren om de magie van de prachtige kustplaats te koesteren.

Ondanks haar achtergrond als violist is het nummer van Petronella geen klassiek liedje. Het klinkt eerder als Nederlandse pop met een kalme beat. Ze zingt over de Pier, het reuzenrad, het Zwart Pad en het Zuiderstrand. De viool laat de jonge zangeres niet helemaal achterwegen. Zo heeft ze een korte vioolsolo op de helft van haar debuutsingle.

Benieuwd hoe het liedje klinkt? Je beluistert hem op Spotify of op YouTube. Vergeet ook zeker niet even de videoclip te checken. Die zit vol mooie shots van ‘ons’ Scheveningen.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.