Het strandseizoen in Den Haag is begonnen. Wij struinen de kustlijn weer af en spreken met de barmannen- en vrouwen op het strand. 

Beachhunk Bekir werk al vanaf 2017 bij De Waterreus op Scheveningen. De fijne sfeer in de zaak en het mooie uitzicht op het strand maken zijn werk elke dag opnieuw weer leuk.

Wat vind je leuk aan werken op het strand?

“Voornamelijk de vrijheid, en het uitzicht niet te vergeten. Ik voel me hier heel fijn. Dat komt ook door de gasten: dat is net een ander publiek dan in de strandtenten aan de boulevard. Ze komen een lekker hapje eten, een drankje doen, borrelen of netwerken. Ze behandelen je echt met respect en fatsoen.”

Bekir begon in 2017 bij de strandtent. Hij combineerde het met horeca in een nachtclub. “Ik kreeg een hogere functie aangeboden, en heb De Waterreus toen tijdelijk verlaten. In 2021 ben ik hier teruggekeerd, en dat bevalt nog steeds heel goed. We gaan heel fijn met elkaar om en ik ben hier op mijn gemak.”

Wat vind je minder leuk aan het werken op het strand?

“In de horeca kan je niet vroeg genoeg beginnen en nooit te laat naar huis. Het is hard werken en er is altijd wat te doen. Soms wil je ’s avonds nog wat leuks plannen, tot je je herinnert dat je de volgende ochtend weer vroeg op de zaak moet zijn. Ik vond dat vroeger lastiger dan nu: ik ben wat ouder en kan niet meer elke dag de slingers ophangen.”

Wat doe je naast het werk in de strandtent?

Bij die vraag begint Bekir te glunderen. “Ik ben vader van twee prachtkinderen van één en twee jaar oud. Ik geniet dus heel erg van papadag, want dan gaan we samen dingen ondernemen. Soms ook met mijn vrouw erbij. Leuke dingen doen, een hapje eten en samen op verkenningstocht. Het is echt een privilege om papa te zijn.”

Wat is het mooiste compliment dat je van een gast hebt gekregen?

“Ik vind het heel leuk als ik bijvoorbeeld een goede fles wijn bij een hoofdgerecht mag aanraden. Je mag je expertise delen, en het is nog leuker als de gast dat ook waardeert. Sowieso is het al een compliment als ze je advies volgen. Laatst hadden de gasten een gerecht met zeebaars besteld, en daar hebben we een hele lekkere rosé bij. Dat heb ik ze aangeboden en ze vonden het een hele mooie combinatie.”

Wat is het lekkerste gerecht dat we bij jou kunnen bestellen?

“Persoonlijk zou ik gaan voor de gegrilde tonijn teriyaki. Rosé gebakken met sesamkorstje, teriyaki en noodles. In dat gerecht komt de expertise van de chef echt naar boven en dat is te proeven.”

Wat is je favoriete zomerse drankje om te serveren?

Het favoriete drankje van van Bekir is de alcoholvrije peroni. “Maar als je voor een alcoholisch drankje gaat, dan is de Gin Tonic met Sir Edmund gin ook heel lekker.”

Waarom wil jij de Beachhunk van 2023 worden?

“Het zet echt de kroon op mijn werk en de passie die ik in het vak stop. Ik werk al jarenlang hard in de horeca, en geniet van alle functies die ik al heb gehad. De beachhunk van 2023 worden is een stimulans en bovendien goed voor deze prachtige zaak.”

Wij vinden dat de dames en heren die op het strand werken het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. De komende weken stellen we verschillende hunks en babes uit Den Haag aan je voor. Als de laatste kandidaat zich heeft voorgesteld vragen we je om te stemmen op jouw favoriet. De winnaar of winnares wint eeuwige roem en een prachtige bokaal met de titel Beachbabe/hunk 2023. Dit was de winnaar van vorig jaar!

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.