Fans van Carrie uit de televisieseries Sex And The City en And Just Like That… en modeliefhebbers opgelet: de bruidsjurk die actrice Sarah Jessica Parker droeg is binnenkort in het echt te bewonderen in Den Haag.

Wie kent de bekende scene niet waar Carrie haar verloofde Mr. Big met een bos bloemen om zijn oren slaat waarna ze dramatisch over straat rent in haar couture bruidsjurk van de bekende ontwerpster Vivienne Westwood? Altijd al willen weten hoe die jurk er van dichtbij uitziet? Grijp je kans!

Bruidsjurk van Vivienne Westwood

Dit najaar laat Kunstmuseum Den Haag met de tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion bezoekers de geschiedenis van de Britse mode zien, inclusief een eerbetoon aan de vorig jaar overleden Dame Vivienne Westwood.

De tekst gaat verder onder de foto>>>

Actrice Sarah Jessica Parker als personage Carrie Bradshaw in de bruidsjurk van Vivienne Westwood, in de film Sex and the City (2008). Foto: ANP

Van 9 september 2023 tot 7 januari 2024 staat een grote modetentoonstelling in het Haagse museum. Grote eyecatcher is de Westwood trouwjurk die Carrie Bradshaw droeg in de Sex and the City film (2008) en recent ook in het vervolg And just like that…(2023). Naast de ontwerpen van Westwood, zijn in de tentoonstelling ontwerpen van andere Britse designers te zien, waaronder Alexander McQueen, Stella McCartney en John Galliano.

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.