Het is je vast bekend: Nederland heeft een prachtige natuur en daarin valt veel te ontdekken. Om nog meer te weten te komen over de dieren en planten om je heen, organiseert Dunea samen met het Staatsbosbeheer een Rangerdag in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Dat wil je niet missen!

Wie en wanneer? Voor de Rangerdag is Iedereen welkom op zaterdag 19 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Iedereen? Ja, echt. Ga met het hele gezin, opa, oma en vrienden op avontuur en maak er vooral samen een gezellige dag van.

Leerzaam uitje

Je loopt met elkaar een route van ongeveer drie kilometer. Tijdens de tocht kom je van alles te weten over de natuur en dieren om je heen. Mark is boswachter bij Staatsbosbeheer en vertelt: “Het is een route met opdrachten. Daarnaast kun je vragen stellen aan bos- of duinwachters die je tegenkomt tijdens de wandeling.”

Vogels en waterbeestjes zoeken, het schoonmaken van het duinwater – dit zijn enkele voorbeelden van de opdrachten van de boeiende wandeling. De jonge avonturiers die de route gelopen hebben, ontvangen nog een speciaal presentje. Mark: “Kinderen krijgen als herinnering een Ranger-diploma!”

Lees verder onder de foto >

Zo kom je meer te weten over de prachtige natuur! | Bron: Staatsbosbeheer Marjolein den Hartog

In hun leefgebied

De leerzame route wordt met een reden georganiseerd. “Zodra je de natuur in gaat, kom je in het leefgebied van planten en dieren. Ze zijn afhankelijk van dat gebied”, licht Mark toe. “Als je rotzooi achterlaat of trapt op planten of dieren, is dat erg schadelijk. We willen bij iedereen bewustzijn creëren, zodat daar rekening mee gehouden wordt.” Daar kun je natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen.

Gespot

In het natuurgebied kun je allerlei dieren tegenkomen. Mark heeft in zijn carrière als boswachter al heel wat gezien: “Hier kom je grote zoogdieren tegen, zoals reeën, vossen en konijnen”, vertelt Mark. “En er zijn nog veel meer bijzondere beestjes, denk bijvoorbeeld aan een libelle. Dat zijn échte rovers, dat verwacht je natuurlijk niet. Je vindt nog veel meer unieke beesten onder water.”

Kom langs!

Je weet wat je te doen staat! Op zaterdag 19 augustus wil je zeker een bezoek brengen aan het Nationaal Park Hollandse Duinen tijdens de Rangerdag in Wassenaar. Stel ál je vragen aan de bos- en duinwachters, leer van alles over de natuur en maak de opdrachten. Het wordt hoe dan ook een tof én leerzaam avontuur.

Comments are closed.