De Haagse freelancer Esmeralda doet niets liever dan het ontdekken van hotspots en hidden gems. Ze inspireert dan ook graag anderen met mooie plekken en leuke ervaringen en heeft met ons haar favoriete plekken van Den Haag gedeeld.

Over Esmeralda

“Ik woon nu net weer iets meer dan een half jaar in Den Haag, maar daarvoor heb ik er ook – met tussenpozen – diverse jaren gewoond. Ik ga voor wat ik leuk vind en dat zorgt er soms voor dat ik de stad even verlaat voor een reis of eerder ook wel voor een baan, maar ik kom altijd weer terug naar mijn geliefde Den Haag. Ik woon hier met heel veel plezier. De combinatie van stad, strand én de vele parken maakt onze stad uniek! Den Haag voelt compact aan – niet te massaal, maar er is ongelooflijk veel te beleven. Ik doe niets liever dan het ontdekken van nieuwe hotspots en hidden gems – ja ook in eigen stad! Met mijn tips op mijn Instagram en op mijn blog inspireer ik anderen graag met mooie plekken en leuke ervaringen.”

Swipe naar links om de favoriete plekken van Esmeralda in Den Haag te ontdekken >

Favorieten van Esmeralda
Foto: @onajourneynl

Woonplekken

Mijn eerste studentenkamer bevond zich naast het Lissabon, het steegje tussen de Kazernestraat en de Denneweg. Ik woonde pal achter Hotel des Indes, mijn stageplek toentertijd. In de jaren die volgden woonde ik opnieuw in Buurtschap 2005 (in een heel leuk oud klein huisje aan de Hooikade) en later in Duinoord (in een appartement met een heerlijk balkon). Na wat omzwervingen woon ik nu in het Regentessekwartier en dit vind ik de fijnste plek tot nu toe. Lopen door de Weimarstraat geeft echt dat buurtgevoel. Het Regentessekwartier is gezellig, er is veel horeca te vinden en het is er tegelijkertijd rustig wonen.”

Favorieten van Esmeralda
Foto: @onajourneynl

Favoriete werkplekken

“Begin 2022 ben ik gestart als freelance content specialist en tekstschrijver én ik schrijf veel voor mijn eigen blog en daarom vind ik het leuk om af en toe buiten de deur te werken. Verandering van omgeving doet een mens veel: het geeft me vaak inspiratie en het is goed voor mijn productiviteit. Mijn favoriete plek is The Collector aan de Haagsche Bluf. Naast dat het natuurlijk een hele instagrammable hotspot is, hebben ze lekkere koffie en het is er vaak lekker rustig. Een prima plek om te werken. Deze zomer wil ik graag nog op het strand gaan werken. Ik moet nog even kijken welke strandtent hiervoor geschikt is. Heb je tips? Stuur me een DM!” 

Favorieten van Esmeralda
Foto: @onajourneynl

Lekkerste koffie

“Oh er zijn zoveel goede plekken met goede koffie! Ik moet eerlijk zijn dat ik geen echte diehard koffiedrinker ben, maar met een goede cappuccino of flat white maak je me blij! Die drink ik graag bij Birdflower (Regentessekwartier), Single Estate (Zeeheldenkwartier) of bij Capriole Café (Binckhorst). Bij die laatste moet je écht hun crème brûlée cappuccino proberen – overheerlijk is ie!” 

Favorieten van Esmeralda
Foto: @onajourneynl

Mooiste foto plek van Den Haag

“Mijn all-time-favorite blijft het Lange Voorhout. Deze schitterende laan is mooi in elk seizoen. Daarnaast ben ik gek op de historische panden op het mooie stuk van de Regentesselaan (het stuk aan de kant van de Laan van Meerdervoort) of die op en rondom het Sweelinckplein. Nog een laatste tip: ga met golden hour de Pier op en fotografeer de branding van bovenaf. Het licht is rond die tijd vaak magisch en vanaf de Pier lijkt het net of je foto’s met een drone hebt gemaakt.”

Favorieten van Esmeralda
Foto: @onajourneynl

Restaurant tips

“Buiten de deur eten vind ik één van de leukste dingen om te doen. Vooral ergens lunchen vind ik heerlijk. Een aantal van mijn favorieten zijn: Capriole Café, Bouzy en Palmette. Lekker eten, goede bediening én ze hebben allemaal een fijn terras. Bøg en Nona staan nog hoog op mijn lijstje om naartoe te gaan!”

Favorieten van Esmeralda
Foto: @onajourneynl

Favoriete strandtent

“Ik kom heel graag bij Beachclub Birds. Je moet er even voor fietsen, maar dan heb je ook wat. Het is hier echt genieten. Andere leuke plekken zijn ZUID, Blow & Indigo (buitenbios in de zomer!).” 

Favorieten van Esmeralda
Foto: @onajourneynl

Waar in Den Haag kom jij helemaal tot rust?

“Op het strand, tijdens een yogales of op een supboard! Dat ik maar 15 minuten hoef te fietsen naar het strand blijft hemels. Het is zo’n heerlijke plek om te ontspannen. Strandslag 10 is mijn favoriet. Ik ga erheen om te wandelen, te zonnen, te zwemmen of om gezellig bij te kletsen met vriendinnen.”

Favorieten van Esmeralda
Foto: @onajourneynl

Tip voor toeristen

“Ga van de gebaande paden af! Plof eens een keertje niet neer bij de eerste de beste strandtent die je tegenkomt, maar loop een stukje verder door. Zo kom je op plekken waar de locals ook komen. Nog een tip: huur een fiets. Zo kom je gemakkelijk op de lokale stranden of ontdek je leuke wijken zoals het Zeeheldenkwartier of het Regentessekwartier. De leukste (lokale) tips vind je vaak op Instagram of op blogs. Vergeet vooral niet om een kijkje te nemen op die van mij: www.onajourney.nl” 

Favorieten van Esmeralde
Foto: @onajourneynl

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.