Naast een vestiging bij Den Haag Holland Spoor heeft Beest Boulders nu ook een boulderhal geopend midden in het centrum. Aan de Grote Marktstraat vind je hier maar liefst drie verdiepingen met ruim 250 boulders. Onze freelance schrijver Francine testte het voor je uit en kreeg een introductieles boulderen:

Voor mij was het de eerste keer boulderen dus ik was erg benieuwd. Bij binnenkomst heb ik mij aangemeld bij de balie en kon ik mij direct inschrijven en speciale klimschoenen lenen, die hoef je dus niet zelf mee te nemen. Even omkleden in de ruime kleedkamers en ik was ready to go!

Introductieles

Aangezien het de eerste keer was, begonnen we met een korte introductieles. Daarnaast kan je bij Beest Boulders ook verschillende cursussen & trainingen volgen of vrij komen boulderen. We starten de introductieles met een korte uitleg. Want waar moet ik beginnen? En hoe weet ik welke route ik moet volgen? Er wordt mij uitgelegd dat er verschillende routes zijn, aangegeven door middel van kleuren. Hierbij is groen perfect voor beginners. Natuurlijk worden er ook veiligheidsinstructies gegeven.

Beest Boulders Den Haag
Foto Francine van der Wansem
Beest Boulders Den Haag
Foto Francine van der Wansem

Dan is het tijd voor mij om het uit te proberen! In het begin is het wennen, maar het is vooral ook heel leuk en uitdagend. Na nog wat extra boulder-tips gekregen te hebben ga ik zelfstandig verder en de rest van de boulders ontdekken. Genoeg te ontdekken, want de boulderhal heeft maar liefst drie verdiepingen. De grote ruimte, vele mogelijkheden en goede sfeer valt dan ook meteen op. Na een aantal keer klimmen merk ik al dat dit absoluut een goede workout is, waarbij ook techniek en denkwerk nodig zijn. Daarnaast is het super leuk om met anderen te doen, omdat je elkaar zo samen verder kan helpen en aan kan moedigen.

Beest Boulders Den Haag
Foto Francine van der Wansem
Beest Boulders Den Haag
Foto Francine van der Wansem

Restaurant

Wil je even pauze? Of na het boulderen genieten van een hapje of drankje met vrienden? Dat kan bij het restaurant op de eerste etage. Ik eindig mijn klimsessie hier met een drankje en praat nog gezellig na. 

Beest Boulders Den Haag
Foto Francine van der Wansem
Beest Boulders Den Haag
Foto Francine van der Wansem

Wat mij betreft een mooie, sportieve aanwinst voor het centrum van Den Haag. Beest Boulders biedt met de vele boulders en het restaurant de perfecte combinatie tussen sporten en gezelligheid. Daarnaast is het leuk voor iedereen: beginners, gevorderden, jong en oud!

Beest Boulders Den Haag Centrum

Grote Marktstraat 26, 2511 BJ Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Meer nieuws over Den Haag:

Comments are closed.