Dit weekend staan er een hoop leuke activiteiten op de planning in Den Haag. Zo kan je binnenkijken bij de Koninklijke stallen, naar een festival op het strand of naar een markt vol zelfgemaakte spullen. Benieuwd wat er nog meer te doen is in onze stad dit weekend? Lees dan hieronder verder.

Jazz aan zee

De maand augustus klinkt je als muziek in de oren, want Jazz aan zee is terug! Deze hele maand kan je iedere zondag swingen met je voeten in het zand en genieten van optredens. Van 15: 00 tot 17: 00 uur treden in Bar De Pier bandjes op en kun je bij de horeca terecht voor de lekkerste drankjes en hapjes.

Ook leuk: het festival is gratis!

Swan Market

Op zondag 6 augustus van 11.00 tot 17.30 uur is Swan Market op het Lange Voorhout. Op de gratis lifestyle markt vind je creatievelingen met handgemaakte sieraden, mode, kunst en interieur items. Ook staan er een aantal foodtrucks waar je lekkere maaltijden kunt halen en dat alles met live muziek op de achtergrond.

Antiek- en boekenmarkt

Op zoek naar brocante theekopjes of servies, een vintage bontjas of een mooi boek van vroeger? Op de antiek- en boekenmarkt aan het Lange Voorhout kun je dit en heel veel meer zeker vinden. De markt is elke zondag tot 14 september en het duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Stadswandelingen met Frank Kanhai

Ben jij benieuwd naar het koloniale- en slavernijverleden van Den Haag? Loop dan gratis een wandelroute mee met Frank Kanhai. Tijdens de wandeling neemt initiatiefnemer en bedenker Frank je mee in de voetsporen van historische personen die in verzet kwamen. Elke wandeling heeft een ander aandachtspunt. Zo heeft de wandeling van zondag 6 augustus focus op de inheemse bevolking van Suriname.

Wil jij meewandelen? Verzamel dan om 12.00 uur op de stoep van het Haags Historisch Museum. Aanmelden hoeft niet.

Milan Summer Festival

Van Nederlands tot Hindoestaans en van Caribisch tot Indisch: al deze culturen komen voorbij op het Milan Summer Festival in het Zuiderpark. Vanaf vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus is er muziek, dans, lekker eten en een vuurwerkshow in het park. Op de line-up staan namen als Jonna Fraser, dj Dolly, Eleganz en Brass Montion. Naast muziek is er ook een internationale kookwedstrijd, voor kinderen zijn er allerlei activiteiten zoals de Milanloop van 5 km en er is een wedstrijd Surinaamse klederdracht.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 2,50 euro. Voor meer informatie klik hier.

Lovumba at the beach

Op zaterdag 5 augustus van 20.00 tot 03.00 uur vindt Lovumba at the beach plaats bij Boomerang Beach op Scheveningen. Onder het genot van een cocktail en uitzicht op zee luister je naar salsa, reggaeton, merengue, bachata en andere zwoele Caribbean tunes.

Tickets kosten 29,95 en je koopt ze hier.

Zomeropenstelling Koninklijke stallen

Koningshuisfans opgelet! Altijd al eens binnen willen kijken bij de Koninklijke stallen? Dit weekend openen Willem en Maxima Paleis Noordeinde en hun manege voor publiek. Helaas is de rondleiding voor het paleis al uitverkocht, maar binnenkijken bij de paarden is net zo leuk! Bij de stallen bewonder je de Gouden Koets, de Glazen Koets en de Koninklijke bus.

Een ticket kost 7,50 euro en je koopt ze hier.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.