Houd jij van karakteristieke panden met authentieke details en ben je het liefst in het centrum van onze stad? Dan zijn onderstaande huizen zeker iets voor jou. Je moet bereid zijn om een aantal knaken neer te leggen, maar dan heb je ook wat. Je bekijkt hieronder een lijst met karakteristieke woningen in het hartje van Den Haag.

Molenstraat

Dit Rijksmonument grenzend aan Paleis Noordeinde is een echte parel. Tussen alle witte huizen valt dit donkere pand met gele accenten lekker op. Mooie gevels, ovale ramen en dan die binnenkant: dit huis wil je zien.

Bezuidenhoutseweg

Ornamenten, werkende open haarden en pilaren in de woonkamer geven je het gevoel dat je binnenstapt bij een koning in de tijd van de Romeinen. De woning is erg licht door de vele ramen en beschikt over een ruime tuin en een balkon.

Prinsestraat

Op loopafstand van de Paleistuin ligt dit stijlvolle stadsappartement te koop. Het ligt verscholen achter een ouderwetse winkelgevel, waar je een combinatie kunt maken tussen wonen en werken. Hoe ideaal is het als je boven je eigen werkplek woont? Het huis heeft een transparante mozaïekdeur in de woonkamer, een badkamer met een los ligbad met gouden kranen en er zijn maar liefst twee keukens.

Laan Copes van Cattenburch

In de Archipelbuurt ligt een huis met een gele keuken, zwarte muren en een ensuite badkamer. Het is gebouwd in de late negentiende eeuw en werd later in het geheel gerenoveerd. Gelukkig zijn er wel veel klassieke details behouden gebleven zoals hoge plafonds, de leuningen van de trap en marmeren vloeren.

Stationsweg

Glas-in-loodramen, een ouderwetse open haard en een granieten vloer: alles aan dit huis schreeuwt authentiek, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de ligging. Met station Holland Spoor op loopafstand verplaats jij je gemakkelijk door het hele land.

Jan van Nassaustraat

Dit gerenoveerde herenhuis in de wijk Benoordenhout straalt aan de buitenkant een karakteristieke sfeer uit. De vloeren, de deuren, de keuken en de badkamer zijn recent gerenoveerd, maar toch hebben de bewoners hun best gedaan om iets van de authentieke details te houden. Zo zijn de trapleuning, de open haard en de voordeur nog steeds in de oude staat.

Surinamestraat

Ornamenten, marmeren vloeren en originele deuren: dit herenhuis aan de Surinamestraat is goed onderhouden en heeft nog een aantal ouderwetse details. Voor bijna twee miljoen euro is dit gigantische, authentieke pand van jou. Zou jij het kopen?

Willemstraat

Dit huis aan de Willemstraat is licht en ruim. Door de dakramen in de woonkamer is er een frisse uitstraling. De bewoners van deze woning hebben hun best gedaan om een mix te maken tussen oud en nieuw. Zo is de badkamer wel gerenoveerd, maar past het nog steeds bij de stijl van het karakteristieke herenhuis.

Nassauplein

Op zoek naar een appartement in het centrum? Kijk dan naar deze woning in de Archipelbuurt. De aankomsthal alleen al is prachtig. Als je omhoog kijkt, zie je een glas-in-lood dakraam, ornamenten aan de muren en een ouderwetse trap. Het appartement zelf heeft drie kamers en een heerlijk dakterras met uitzicht over de stad.

Meer over wonen?

Vind jij het ook zo leuk om huizen te kijken. Dan ben je bij onze woonpagina op de goede plek. Wij schrijven wekelijks over woningen die te koop staan in Den Haag. Of je nu op zoek bent naar een nieuwbouwwoning, een appartement, een villa of een rijtjeshuis: wij schrijven erover!

Wil je meer lezen over het wonen in Den Haag? Bezoek dan onze woonpagina:

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.