Reizigers in de Regiotaxi Waterweg zullen gebruik maken van een nieuw vervoerssysteem genaamd ‘ievo’. De verandering houdt in dat reizigers vanaf 1 augustus hun rit kunnen boeken bij Munckhof, terwijl de uitvoering van de ritten zal worden verzorgd door Trevvel en Willemsen de Koning, namens ievo.

Ievo zal verschillende verbeteringen en opties bieden voor gebruikers ten opzichte van Rogplus, dat stelt de Wmo-vervoerder in een verklaring. Een van de belangrijkste vernieuwingen is dat reizigers op meerdere manieren een rit kunnen boeken bij ievo. Bovendien zullen ze reisadvies ontvangen, op voorwaarde dat dit mogelijk is voor de individuele reiziger.

Reisadvies Dit advies is bedoeld om reizigers te helpen zelfstandiger te reizen, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, waardoor ze minder afhankelijk zijn van de planning van ievo. Het is echter niet verplicht om dit reisadvies op te volgen, reizigers kunnen zelf kiezen hoe ze het liefst willen reizen.

Om ervoor te zorgen dat reizigers zo snel mogelijk op hun bestemming aankomen, heeft Rogplus met ievo afgesproken om ritten op een andere manier in te plannen. Hierdoor wordt de reistijd verkort en hoeven reizigers minder rekening te houden met extra reistijd.

Digitaal ritten boeken Alle huidige regiotaxi-gebruikers kunnen binnenkort een ievo-pas verwachten, zonder dat zij hiervoor iets hoeven te doen. Totdat de nieuwe pas wordt ontvangen, kunnen reizigers gewoon blijven reizen met hun huidige regiotaxi-pas. Ook wordt het mogelijk om ritten digitaal te boeken bij ievo via de website of met behulp van de Munckhof Regiotaxi app.

Lees ook:

Trevvel en WdK nieuwe regiotaxi-vervoerders MVS-gemeente Speciale app voor Wmo-vervoer in Den Helder

Comments are closed.