Maastrichtse taxichauffeurs zijn allerminst blij met de komst van Uber.Foto: Shutterstock/MOZCO Mateusz Szymanski

De vrouw die achter het stuur zat van een zelfrijdende Uber testauto en een dodelijke aanrijding veroorzaakte in de plaats Tempe in de Amerikaanse staat Arizona, heeft schuldig gepleit en is veroordeeld tot een voorwaardelijke straf met een proeftijd, dat schrijft het ANP. 

Rafaela Vasquez, die in 2020 was aangeklaagd voor dood door schuld, pleitte schuldig aan de lagere aanklacht van het in gevaar brengen van een persoon. Ze werd veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk onder toezicht, aldus het oordeel van de rechtbank.

Vasquez zat in 2018 als extra veiligheidsmaatregel achter het stuur van de testwagen toen ze een vrouw aanreed die met een fiets in de hand langs de weg liep. Het was het eerste geregistreerde overlijden waarbij een zelfrijdend voertuig betrokken was.

Tv-kijken Volgens een politierapport keek Vasquez herhaaldelijk naar beneden in plaats van haar ogen op de weg te houden. Aanklagers zeiden dat Uber niet strafrechtelijk aansprakelijk was. De politie had eerder gezegd dat de crash “volledig te vermijden” was geweest en dat Vasquez op het moment van de botsing het tv-programma The Voice aan het streamen was.

Lees ook:

Speciale app voor Wmo-vervoer in Den Helder Van machinist naar taxichauffeur: ‘Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk’

Comments are closed.