Het is hartje zomer en natuurlijk is dat hét moment om leuke dingen te ondernemen met je gezin. Hebben jullie al wel eens een bezoek gebracht aan de buitenspeeltuin Dino Experience Park? Hier kunnen kinderen niet alleen spelen, maar ook veel leren. Zo wordt het uitje gezellig én educatief. Tof!

Het Dino Experience Park is dé buitenspeeltuin in Gouda en omgeving met een goed verhaal. Kinderen leren veel over verschillende dinosaurussen en ze worden uitgedaagd om hun motorische én creatieve vaardigheden te gebruiken. Dat klinkt goed, hé?

Dinoparcours

Waarschuwing! Dit parcours is bedoeld voor échte avonturiers en durfallen. Waarom? Bij het parcours wachten meer dan 70 dinosaurussen op jullie. Van de Tyrannosaurus rex tot de Velociraptor: je vindt ze er allemaal. Tijdens de tour maken kinderen spelenderwijs kennis met de stoere wezens.

Alleen maar wandelen? Zeker niet! Tijdens het parcours kom je verschillende speeltoestellen tegen en picknicktafels om even bij te komen van de avontuurlijke ontdekkingstocht. Tip: jong en oud kunnen ook meedoen met de dinospeurtocht. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden?

Lees verder onder de foto’s >

Dinospeeltuin

Leuk om te weten: de speeltuin van het Dino Experience Park is de grootste buitenspeeltuin van Zuid-Holland. De kinderen kunnen volledig hun gang gaan op het terrein: klimmen, klauteren, schommelen, waterfietsen en nog véél meer. De jonge avonturiers worden uitgedaagd én ontwikkelen ondertussen hun grove motoriek. Daarnaast hebben ze in de speeltuin natuurlijk vooral veel lol!

Jurassic Golf

Dit is niet zomaar een potje midgetgolf. Deze unieke minigolfbaan bevindt zich midden in het territorium van de dino’s, dus hou je ogen open voor verrassingen. Tijdens het spelen van de 18 holes kom je van alles tegen, zoals een grot, een grote waterval en vaar je met elkaar naar de overkant. Je leest het al: het wordt een pot met veel spanning en sensatie.

Lees verder onder de foto >

Opperste concentratie | Foto: Fotografie Ingeborg van Bruggen

Trommel de hele familie op om het avontuur en uitdaging met elkaar aan te gaan. De midgetgolfbaan is geschikt voor jong én oud. Je moet het alleen wel durven (knipoog).

Even bijkomen

Van al dat klimmen, klauteren, sporten, wandelen en ontdekken moeten de jonge en oudere avonturiers tussendoor vast even bijkomen. Ook daarvoor ben je in het Dino Experience Park aan het juiste adres. Je vindt er een groot en overdekt terras met het Restaurantosaurus. Daar geniet je van een lekker drankje, heerlijk broodje of een andere lekkernij. Goed om te weten: je mag ook plaatsnemen op het picknickveld met je eigen eten en drinken.

Lees verder onder de foto >

Tijdens het eten word je ook vermaakt! | Foto: Fotografie Ingeborg van Bruggen

Kom langs!

Is dat alles? Echt niet! Er is nog veel meer te doen in dé speeltuin met een goed verhaal. Zo rijden kinderen in een Jeep bij de Dinosafari, zoek je de weg met elkaar door de Dino Maze en leer je van alles in het Paleo Lab. Er is nog veel meer, maar dat wil je écht zelf ontdekken.

Je bestelt tickets voor het Dino Experience Park gemakkelijk via de website. Bij een tweede bezoek ontvang je 5 euro korting per kaartje.

Comments are closed.