In de Haagse asielen zitten helaas nog steeds veel honden en katten te wachten op een baasje. Daarom stellen we wekelijks een leuk huisdier voor die je kunt adopteren.

Hallo, ik ben Annabel. Ik ben 5 jaar en in het asiel terecht gekomen omdat iemand mij op straat heeft gevonden.

Een beetje schrikken

Toen de asielmensen mij zagen schrokken ze wel een beetje hoor, niet omdat ik lelijk deed naar ze, maar omdat mijn huid bij mijn staart helemaal kaal was en dik! Ik moest meteen door naar de dierenarts, die werkt in het asiel. Na vele wasbeurten met speciale shampoo en veel controlebezoekjes, ben ik weer zo goed als nieuw! Je ziet er eigenlijk niks meer van, behalve op een klein plekje bij mijn staart na.

Wel viel het op dat ik zo nu een dan een beetje mank liep. Voor de zekerheid zijn er foto’s van mijn poten gemaakt en is mij verteld dat ik een beetje artrose heb bij mijn ellenbogen. Ook liep ik soms wat lastiger vanwege wondjes bij mijn voetzooltjes. Voor nu heb ik hier geen last meer van en ren ik er vrolijk op los. De verzorgers en vrijwilligers vinden mij heel lief.

Dapper

Ik weet wel dat ik niet de dapperste ben. Ook al weten mijn verzorgers niets over mijn verleden, vertelt mijn gedrag hen toch dat het niet altijd leuk geweest is. Ik kan namelijk best schrikken van harde geluiden of onverwachte bewegingen of met dichtgeknepen oogjes wegduiken als een hand ineens te snel omhoog gaat. Ook kan ik best angstig reageren op andere honden.

Maar nu ik de mensen hier beter heb ken en ze kan vertrouwen, raak ik steeds meer op mijn gemak. Ook laten zij mij zien dat de meeste honden helemaal niet zo eng zijn en maak ik vrienden.

Liefdevol thuis

Ik kijk uit naar een liefdevol huis, waar ik lekker kan knuffelen met mijn nieuwe mensen. Zij snappen dat ik soms dingen eng vindt en mij hierin geduldig willen begeleiden. Mensen die zeker niet boos worden omdat ik nog niet zindelijk ben. En die de tijd hebben om het leren “alleen zijn”  heel rustig met mij te gaan opbouwen.

Inmiddels ben ik een paar dagen geplaatst geweest is er meer informatie over hoe ik mij thuis gedraag. Ben je geinteresseerd en wil je meer info, mail dan snel naar [email protected] met je gegevens zoals: gezinssituatie, andere huisdieren etc. Laat je snel iets horen?

Stichting Haags Dierencentrum

Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.