Het is zomervakantie en dat betekent voor veel mensen hetzelfde: lekker op vakantie. De een kiest voor een zonvakantie met het vliegtuig en de ander gaat met de camper of caravan op reis. Wij plaatsten een oproep met de vraag of wij binnen mogen kijken bij een aantal Haagse hotelkamers op wielen en daar zijn leuke reacties op gekomen. In dit artikel kijken we binnen bij de camper van Marijke de Vries (56 jaar) uit Den Haag.

Marijke groeide op met kamperen. Tijdens haar jeugd ging ze jaarlijks met een tent op vakantie. De ouders van Marijke besloten op latere leeftijd een camper te kopen. Toen ze deze een aantal jaar geleden voor haar vakantie naar Zweden mocht lenen was ze verkocht. “Vanaf dat moment wist ik dat ik zelf een camper wilde. Het is knus en je hebt altijd alles bij de hand. Dat vind ik er zo fijn aan,” vertelt ze.

‘Remco de campert’

Marijke kocht in februari 2020 haar camper. “Ik maak alleen, samen met mijn vriend of samen met mijn zoon regelmatig tripjes. Het voelt echt als mijn tweede huis,” vertelt ze. Dat de camper als een tweede huis voelt voor Marijke is zo gek nog niet. Haar huwelijk liep net na de aanschaf van de wagen stuk. Hierdoor was ze genoodzaakt een tijdje in de camper te wonen.

Marijke haar liefde op wielen kreeg vorig jaar de naam ‘Remco de campert’. Waarom? “Mijn vriend en ik vonden dat het tijd was voor een naam. Toen vorig jaar dichter Remco Campert overleed kwam het ineens in ons op: hij moet Remco de campert gaan heten. Op het raampje achterin de camper zit dan ook een gedicht geplakt van de overleden dichter,” vertelt ze.

Remco heeft alle gemakken van dien. Meerdere kastjes, een toilet, een koelkast, een gasfornuis, twee zitgedeeltes, een ruim bed en stromend water. Alle stroom in de wagen wordt opgewekt door middel van een zonnepaneel op het dak.

Het gedicht op de achterkant van de camper – Foto: Lesley Hoevenaar

Lange vakantie

Omdat Marijke vanwege haar baan als docent veel vakantie heeft is ze vaak op pad met de camper. Ze werkt bij De Witte Vogel in Den Haag. Hier is ze lerares voor gehandicapte kinderen tussen de vier en achttien jaar.

In haar vrije weken is ze tot nu toe al in Frankrijk, Duitsland en op verschillende plekken in Nederland geweest met Remco. “Op mijn lijstje met landen waar ik nog graag heen zou willen met de camper staan Zweden, Noorwegen en Portugal.” Marijke is net op vakantie geweest in Bourgondië en Parijs. Ze reisde in haar eentje. “Ik vind het heerlijk alleen, dan hoef ik met niemand rekening te houden,” vertelt ze.

Milieubewust

“Ik ben heel milieubewust, maar Remco is mijn enige zonde.” Marijke is vegetarisch, vliegt nooit en houdt van de natuur. Ze omschrijft haar camper als een rammelbak die op diesel rijdt. Ze denkt dan ook dat Remco niet lang meer mee zal gaan. Wel is ze van plan een nieuwe camper aan te schaffen en dit keer een iets kleinere en één die zuiniger is.

Bekijk Remco

Bekijk hieronder de camper van Marijke.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.