Delft bruist deze zomer van energie tijdens de Delftse Festivalzomer. Van live muziek tot in Delft gebrouwen bier: voor jong en oud is er meer dan genoeg te beleven! Met de trein ben je daar in een kwartiertje. Op deze pagina check je alle events en informatie over de Delftse Festivalzomer.

Tot en met september 2023 staat de stad in het teken van de Festivalzomer. Dat betekent volle bak leuke dingen doen, zien en meemaken! De tips voor deze zomer lees je hieronder.

Lees verder onder de foto >

Delft Chamber Music Festival | Foto: Melle Meivogel

Delft Chamber Music Festival | 28 juli tot en met 4 augustus

Van 28 juli tot en met 4 augustus geniet je iedere avond van klassieke muziek uit alle streken met het Delft Chamber Music Festival. Deze week neemt onder anderen artistiek leider en pianiste Nino Gvetadze je mee via de Zijderoute, Scandinavië, Wenen en Parijs naar Argentinië en Amerika.

Iedere avond is er een concert van ongeveer een uur. Hier hoor je onder anderen Candida Thompson, Frederieke Saeijs, Harriet Krijgh, Gareth Lubbe, Severin von Eckardstein, Ed Spanjaard, Barbara Kozelj, Bram van Sambeek en Carel Kraayenhof. Na afloop is er tijd om samen na te genieten aan de Oude Delft.

Tickets voor het Delft Chamber Music Festival zijn te koop vanaf 3,50 euro. Wees er op tijd bij!

Openluchtbioscoop OWee | 15 augustus

Als Delftenaar weet je dat de toekomstig eerstejaars studenten van Delft welkom worden geheten tijdens de OWee. Onderdeel daarvan is dit jaar de openluchtbioscoop.

Op de Markt in Delft kijk je op dinsdagavond 15 augustus een film in de buitenlucht. De film begint om 20.30 uur en het kost je helemaal niets. Leuk!

Lees verder onder de foto >

Openluchtbioscoop | Foto: OWee

Wolpop | 15 augustus

Gek op Nederpop? Dan is Wolpop the place to be 15 augustus 2023. Vanaf 20.00 uur verandert de locatie aan de Verwersdijk in een mini-festival. Vier artiesten treden deze avond op tijdens Wolpop in Delft.

LE MOTAT is voor echte nachtbrakers en maakt er zeker een feestje van met hits als Naar de klote. Gijsjaradijsja maakte vroeger vooral filmpjes met Paint en Windows Moviemaker. Inmiddels maakt hij, met band, punk/electro/kleinkunst met Nederlandstalige teksten.

Gespuys is een gloednieuwe Delftse alt-pop band. Misschien ken je de hit Inter-Minus-Net al. Tot slot gaat Wolpop de nacht in met de Italo disco van Hasta La Gusto.

Jazz Festival | 24 tot en met 27 augustus

Het is al jaren een begrip in Delft en ook in 2023 is het Jazz Festival terug. Voor deze 37e editie zijn de eerste namen al bekend. Onder andere Sticky Wicked, Funky Fingers en Delft Blue Big Band zullen op het podium staan. Andere namen worden nog bekendgemaakt.

De locaties van het gratis toegankelijke festival zijn wel al bekend. Van 25 tot en met 27 augustus 2023 zie je verschillende bands op het Brouwplein, de Beestenmarkt, het Doelenplein, de Markt, Wijnhaven, bij Cultuurlab, HAL015 en Hotel Arsenaal Delft By Westcord.

Lees verder onder de foto >

Jazz Festival Delft | Foto: Jazz Festival Delft

Live aan de Kade | 20 augustus

De naam doet misschien anders vermoeden, maar Live aan de Kade is meer dan alleen live muziek! Op zondag 20 augustus wordt kunst in alle vormen gevierd tijdens dit festival. Van kunstinstallaties tot spoken word, maar ook een waterslide en foodtrucks zijn van de partij.

Live aan de Kade prikkelt al je zintuigen. Een ticket kost 15 euro en geeft je de hele dag toegang tot het festival in het Kabeldistrict. Het festival duurt van 15.45 uur tot 23.00 uur en vindt plaats aan de Schieweg 15 in Delft.

Popronde | 21 september

Het grootste reizende muziekfestival komt naar Delft! Op donderdag 21 september staan er verschillende opkomende talenten op het podium. Wie er precies optreden en waar wordt later nog bekendgemaakt.

Eerder kwam Popronde in Delft onder andere langs STECK, Bepop en Koornbeurs. Hoe dan ook mag je gratis toegankelijke concerten verwachten van uiteenlopende muziekstijlen.

Delfts zomerbier

Speciaal voor de Festivalzomer is er een echt lokaal biertje gebrouwen. Dit zomerbiertje van Delftse Brouwers is verkrijgbaar bij verschillende horeca-zaken in de stad. Proost!

Meer weten over wat er te doen is de komende maanden in Delft? Check deze pagina voor alle info over de Festivalzomer in Delft.

Author

Comments are closed.