Even geen inspiratie voor dit weekend? No worries: wij van indebuurt Den Haag staan voor onze lezers klaar. Na wat onderzoek hebben we weer een aantal toffe activiteiten gevonden. Van een rondleiding door vleermuisbunkers tot een vrijmibo bij Haags Hoog: hieronder lees je de Haagse weekendagenda.

Haags Hoog Vrijmibo

Begin je weekend goed bij de Haags Hoog Vrijmibo op vrijdag 28 juli. In het gebouw aan de Televisiestraat zitten veel verschillende bedrijven, zoals een bierbrouwerij, een zeefdrukkerij en een bakker. Om Hagenaren kennis te laten maken met deze bedrijven, opent Haags Hoog iedere laatste vrijdag van de maand de deuren voor een borrel op de zesde verdieping. Naast lekker borrelen kan je dus ook even rondlopen in het bedrijf. De borrel duurt van 17.00 tot 23.00 uur en de entree is gratis.

Muzikale Wereldreis met Modji

Vrijdag 28 juli vindt er een concert plaats in de achtertuin van het Amfitheater Bieslandse Bos. Het is niet zomaar een concert, maar één die je laat kennismaken met muziek van over de hele wereld. De band Modji spelen van Latin tot Afrobeat en combineren West-Afrikaanse klanken met Westerse invloeden. De entree is gratis en het begint om 20.00 uur.

Antiek- en boekenmarkt

Op zoek naar brocante theekopjes of servies, een vintage bontjas of een mooi boek van vroeger? Op de antiek- en boekenmarkt aan het Lange Voorhout kun je dit en heel veel meer zeker vinden. De markt is elke zondag tot 14 september en het duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Kinderexcursie vogels kijken

Een roodborst, merel, staartmees, boomklever, grote bonte specht en buizerd: dit zijn allemaal vogels die gespot kunnen worden tijdens de kinderexcursie aankomende vrijdag om 14.00 uur in het Haagse Bos. De zoektocht is speciaal voor kinderen tussen de zes en dertien jaar. Ze krijgen een kinderverrekijker, een zoekkaart en ze leren meer over de vogels die ze tegenkomen.

Een ticket kost 19,50 euro en je koopt ze hier.

Epicx Zomerfestival

Heb jij een kind tussen de nul en twaalf jaar die nog niet veel heeft te doen deze vakantie? Breng ze dan naar EPICX Zomerfestival! Monkey Town Den Haag wordt voor een aantal weken omgebouwd tot een nog groter paradijs voor kinderen dan het al is. Er zijn veel verkoelende activiteiten te doen zoals surfboarden op een simulator, er zijn sproeiers, waterglijbanen en bubbelfeestjes. Je kan kiezen voor één dag, maar je kind kan er ook blijven overnachten. Alles is onder professionele begeleiding.

Dit alles is mogelijk vanaf 49,95 euro. Klik hier voor meer informatie.

Strawberry Club

Zin in een feestje met urban, caribbean, latin en afro muziek? Ga dan op vrijdag 28 juli naar Strawberry Club in het Hofhouse. Op de line-up staan onder andere dj Nordin van FunX, Freddy Moreira en TikTok dj Sleazy Stereo. Het belooft een groot feest te worden, dus mis het niet. Het duurt van 21.00 tot 2.30 uur en de dresscode is casual.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vijftien euro en je koopt ze hier.

Rondleiding Vleermuisbunker Wassenaar

Wassenaar ligt vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Ze worden vandaag de dag gebruikt als overwinterplek voor vleermuizen, maar vroeger speelden ze een grote rol voor de Franse commando’s. Op zaterdag 29 juli leer je onder begeleiding van een gids meer over de geschiedenis van deze bunkers en wat ze nu betekenen voor de dieren. Wie weet kom jij wel een vleermuis tegen. Er zijn verschillende tijdsloten te boeken en een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor kinderen tot twaalf jaar kost een ticket zes euro en voor volwassenen twaalf euro. Koop hier je tickets.

TotallyZouk Beach Party

Op zondag 30 juli van 15.00 tot 19.00 uur vindt TotallyZouk Beach Party plaats op het Zuiderstrand. Van bachata tot salsa: bij dit dansfeest kan je verschillende muzieksoorten verwachten. Er is een bar waar je drankjes en hapjes kunt halen en dj Freddy komt draaien. Tickets zijn aan de deur verkrijgbaar voor vijftien euro en online voor 12,50 euro.

Stand-up Comedy

In hotel Indigo vindt deze zaterdag om 20.00 uur een stand-up comedy plaats over het huwelijk. De show heet ‘How to cheat on your husband’, waarin Engelstalige comedian Luana Matei je nog eens laat nadenken over het huwelijk. Ze maakt grappen over vreemdgaan, liefde, seks, familie en scheiden. De show eindigt om 22.00 uur en een ticket is verkrijgbaar vanaf 12,50 euro.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.