Goed nieuws voor alle inwoners die hun buren (nog) beter willen leren kennen: op zaterdag 23 september 2023 is het weer Burendag! Ook in Den Haag zijn er verschillende activiteiten.

Want hoe leuk is het om jouw Haagse buurtbewoners wat beter te leren kennen? Er bestaat niet voor niets het spreekwoord: ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’, toch?

Burendag in Den Haag

Ook in Den Haag kun je meedoen aan gezellige activiteiten. Uiteraard kun je op veel plekken koffiedrinken met een zelfgemaakte lekkernij, maar er is meer te beleven. Denk daarbij aan het opfleuren van de straat, een kinderdisco en een straatfeest. Benieuwd naar alle andere activiteiten? Check dan deze kaart!

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd. “Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt”, aldus de organisatie.

Eigen initiatief

Is er in jouw wijk nog geen initiatief gestart maar lijkt het je wel leuk om op Burendag een activiteit te organiseren? Burendag heeft wat handige voorbeelden en draaiboeken opgesteld, om bijvoorbeeld een tuinierdag, buurtbingo of spelletjesdag te organiseren. Wat ga jij doen?

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.