In een nieuw tv-programma van Omroep WNL speelt een Hagenaar een hoofdrol. Mohamed Ibn Amar (90) blikt in Mocronado’s terug op zijn werkzame leven en hoe het was om als een van de eerste gastarbeider naar Nederland te komen.

Het nieuwe programma bestaat uit zes afleveringen, waarin elke keer een andere hoofdpersoon centraal staat. Abdellah Laâguili (75) en Mohamed Amdaouech (77) uit Gouda, Edenaren Hassan El Mourabit (75), Mohamed Aoussar (75) en Hagenaar Mohamed Ibn Amar (90) hun levensverhaal.

Hoe kijken ze naar ons land? Voelen ze zich hier nog steeds te gast, of voelen ze zich hier thuis? Hoe denken ze over hun geloof, de opvoeding van hun kinderen, liefde en integratie?

Mocronado’s is vanaf 28 juli om 20.25 uur te zien op NPO2. 

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.