“Welk Haags gebouw is jouw favoriet?” Deze vraag stelden wij afgelopen week aan onze lezers op Instagram en Facebook. Den Haag bestaat uit veel mooie, historische gebouwen, maar welke springen er nou echt tussenuit? Je leest het hieronder.

Van de Haagse Toren tot de Ridderzaal

Christina, Bianca, Marian en Eric laten op Facebook weten dat het Vredespaleis hun favoriete gebouw is in Den Haag. Manolito en Conny vinden de Ridderzaal in onze Haagse stad een echte eyecatcher, terwijl Linda het pand van het Vrijmetselarij Museum erg mooi vindt. Lida kan niet op een specifiek gebouw komen en zegt er het volgende over op Facebook: “Mijn favoriete zone van Den Haag is het Binnenhof, de Vijverberg, het Lange Voorhout, de Denneweg en het Malieveld. Nou ja, die buurt dus.”

De Hofvijver kwam vaak voorbij in de comments. Dat is natuurlijk geen gebouw, maar een fraai plaatje is het zeker! Verder laat Facebookvolger Hans weten dat hij graag bij de Haagse Toren en de Gevangenpoort komt.

Ook spraken wij nog wat mensen uit de buurt. Montell vindt bijvoorbeeld Paleis Noordeinde een mooi gebouw vanwege de Koninklijke bouwstijl en de historie. Tot slot laat Sam weten dat ze hotel Des Indes een erg mooi gebouw vindt en dan specifiek de rotonde op de eerste etage van het hotel.

Hebben we jouw favoriete plek gemist? Mail deze dan naar [email protected] en wij voegen hem toe!

Neem een kijkje

Bekijk hieronder een aantal mooie foto’s van de favorieten van onze volgers:

Het Binnenhof

Het Binnenhof – Foto: indebuurt

Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde – Foto: Nick Rijnfrank Rosenberg

Het Vrijmetselarij Museum

Het Vredespaleis

Het Vredespaleis – Foto: Digi Khmer

De Hofvijver

De Hofvijver – Foto: Pixabay

Hotel Des Indes

Hotel Des Indes
Hotel Des Indes – Foto: indebuurt

Het Lange Voorhout

Lange Voorhout – Foto: indebuurt

De Ridderzaal

De Ridderzaal op het Binnenhof – Foto: ANP

De Haagse Toren

De Gevangenpoort – Foto: indebuurt

De Gevangenpoort

Foto: A.M. Minnaard Fotografie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.