Foto: Extra taxicontroles tijdens de Tilburgse Kermis. szmuli

De taxicontroles die op de Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis zijn uitgevoerd, worden door veel chauffeurs verwelkomd. Ze zouden zelfs graag zien dat deze vaker plaatsvinden, dat schrijft het Brabants Dagblad. Tijdens de Roze Maandag zochten inspecteurs naar taxi’s zonder het vereiste vignet en chauffeurs die niet voldoende rust namen.

De gemeente Tilburg en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werken samen bij deze controles. De gemeente controleert op aanwezigheid van het vignet, terwijl de ILT zich richt op de naleving van de arbeids- en rusttijden. Chauffeurs zonder vignet, vaak afkomstig uit andere regio’s, worden met name tijdens drukke evenementen zoals Roze Maandag waargenomen.

Chauffeur Eren gaf tegenover de krant aan dat hij de controles waardeert omdat ze bijdragen aan de kwaliteit van de dienstverlening in de stad. En dat terwijl de inspectie voor hem resulteerde in een boete van 169 euro omdat hij zonder gordel kwam aanrijden.

Kat-en-muisspel De controles zorgen soms voor een kat-en-muisspel, waarbij sommige chauffeurs snel uitwijken naar andere gebieden om de inspectie te ontwijken. Een handhaver van de ILT, die liever niet bij naam genoemd wilde worden, gaf aan dat de Tilburgse chauffeurs blij zijn met de controles, omdat het helpt om onbevoegde chauffeurs te weren. ,,Sommige chauffeurs snappen alle regels niet altijd goed, andere chauffeurs overtreden de regels bewust, dat is altijd zoeken. Maar we willen ook waarschuwen: stel je krijgt een ongeluk en je hebt je niet aan de rusttijden gehouden, wat denk je dat de verzekering dan doet”, werpt hij op tegenover het Brabants Dagblad.

Lees ook:

ILT constateert 14 overtredingen tijdens controle zomerpendelbussen Leerlingenvervoer Nuenen opnieuw naar Van der Zanden

Comments are closed.