Ben je al eens binnen geweest bij het Binnenhof? Zo niet, dan kan dat tijdens Open Monumentendagen 2023. En als je al wel eens een kijkje hebt genomen, mag je natuurlijk nog een keer gaan!

De Open Monumentendagen zijn dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 september. Er zijn dan in heel veel gemeenten in Nederland monumenten gratis opengesteld voor publiek. Het doel van de Open Monumentendagen is om mensen bekend te maken met het monumentale erfgoed in ons land. En in Den Haag worden ook wat monumentale deuren geopend!

Dit is er te doen in Den Haag

Er zijn verschillende dingen te doen in Den Haag tijdens de Open Monumentendagen. Zo kun je binnenkijken in het Binnenhof of neem een kijkje bij het stationsgebouw Vliegveld Ypenburg. Is dit niets voor jou? Dan kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een lezing geheim Den Haag te volgen of maak een ritje met een historische tram.

Bekijk de website van Open Monumentendag voor meer activiteiten, te bekijken monumenten en het programma.

Het thema van Open Monumentendag 2023

‘Levend Erfgoed’ is dit jaar het thema van de Open Monumentendagen. De organisatie omschrijft ‘Levend Erfgoed’ als de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen.’ Denk daarbij aan lokale festiviteiten zoals carnaval of luilak, maar ook het bereiden van lokale gerechten of tradities zoals midwinterhoorn blazen. Dit soort lokale tradities zie je dit jaar terug tijdens de Open Monumentendagen 2023.

Meer informatie

  • Jeugd, Kunst en cultuur
  • tot

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.