Vluchten van en naar Rusland 

Luchtvaartmaatschappen uit landen waarvoor het luchtruim niet is gesloten, kunnen soms nog wel van en naar Rusland vliegen. Die ruimte is er in de door de overheid opgelegde sancties, waarover je hier meer leest. Daardoor mag bijvoorbeeld een Chinese luchtvaartmaatschappij van Schiphol naar Moskou vliegen. Voor meer informatie over de sancties verwijzen we je naar de overheid.  

Heel incidenteel vliegen er luchtvaartmaatschappijen van buiten de EU vanaf Schiphol naar Rusland.  Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doet Schiphol een beroep op de luchtvaartmaatschappijen om geen gebruik te maken van deze mogelijkheid.  

Flightradar24 toont mogelijk incorrecte informatie over Russische vluchten van en naar Schiphol. Er vliegen geen Russische luchtvaartmaatschappijen van en naar Schiphol. 

Vliegroutes over Rusland  

Vluchten die normaal gesproken over het Russische luchtruim vliegen, moeten nu zoeken naar een andere route. Dat zijn bijvoorbeeld vluchten van Schiphol naar China en Japan. Die moeten omvliegen, waardoor een vlucht langer duurt. KLM heeft vluchten naar een aantal bestemmingen geannuleerd, vanwege de sluiting van het Russische luchtruim.  

Author

Comments are closed.