“Zoveel mensen heb ik nog nooit bij een Haagse protestmars gezien” en “Wow, dat ziet er indrukwekkend uit hier in Den Haag” waren enkele van de kreten van mensen die gisteren bij het grote vrijheidsprotest tegen de coronamaatregelen aanwezig waren.

De mensen waren van heinde en verre naar de hofstad gekomen en sommigen van hen liepen voor het eerst een protestmars. Ze verzamelden zich zondagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur op het Malieveld waarna er een protestmars door de stad volgde, langs de Hofvijver en Plein 1813. Vanaf daar was het uitzicht op de vele duizenden betogers die vanaf de Kneuterdijk naar het Plein toe kwamen lopen zeer indrukwekkend. Via Plein 1813 liepen de mensen via de Javastraat weer terug naar het Malieveld.

De mars werd georganiseerd door Samen voor Nederland van Michel Reijinga, een vele leden tellend samenwerkingsverband bestaande uit meer dan tachtig groepen die tegen de coronamaatregelen zijn. Begin oktober nog werd door deze groep ook een grootschalige protestmars in Amsterdam georganiseerd.

Foto Anneke Ruys
Foto Anneke Ruys

Bekijk op de volgende pagina meer foto’s

Foto Anneke Ruys
Foto Anneke Ruys

Bekijk op de volgende pagina meer foto’s

Foto Anneke Ruys
Foto Anneke Ruys

Bekijk op de volgende pagina meer foto’s

Foto Anneke Ruys
Foto Anneke Ruys

Bekijk op de volgende pagina meer foto’s

Lees ook…

Author

Write A Comment