Vanaf november gaat Joyce voor zes maanden aan de slag met een nieuwe functie binnen indebuurt. Natuurlijk kan Allan het schrijven van alle artikelen niet helemaal in zijn eentje aan. Daarom komt Lotta het team van indebuurt Den Haag versterken. Om haar beter te leren kennen deelt zij haar favorieten van Den Haag.

Wat is je favoriete plek in Den Haag?

Dat is mijn eigen buurtje; het Regentessekwartier. Ik wandel graag door de gezellige straatjes en in de zomer ben ik vaak met een goed boek in Emma’s Hof te vinden, een hidden gem in mijn buurt. Wat ik zo leuk vind aan mijn buurt is dat er veel originele zaakjes zijn zoals Sprinkel + Hop en bakkerij Pompernikkel. Ook ben ik vaak op het strand en in de duinen te vinden om even een frisse neus te halen. En natuurlijk droom ik iedere winter van schaatsen op de Haagse bosvijver.

Foto: Daniëlle van Bergen

Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

Ik start de dag met een balletles bij De Dutch Don’t Dance Division. Deze lessen zijn alleen voor vergevorderde en professionele dansers, dus het is heel speciaal om met de professionele dansers mee te mogen dansen. Daarna ga ik naar Fleur’s Koffie voor een goed bakkie pleur. ’s Avonds ga ik gezellig een hapje eten met vrienden op de Grote Markt.

Stichting de Dutch Don’t Dance Division

De Gheijnstraat 51, 2562 NL Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Waar kunnen we je voor wakker maken?

Voor praktisch alles op de menukaart van HUmmUS aan de Prins Hendrikstraat. Ik hou echt van mezzes uit het Midden-Oosten en bij HUmmUs weten ze als geen ander hoe ze dit moeten klaarmaken. Echt genieten!

Foto: indebuurt

Waar drink je de beste koffie van Den Haag?

Dit is een moeilijke, want er zijn een paar hele goede koffiezaken in Den Haag. Als voormalig barista ben ik een echte fijnproever. Het liefste ga ik naar Bartine, maar ik ben ook vaak bij Perron X Coffee te vinden. Bij Perron X Coffee hebben ze ook een tuin, waar het goed vertoeven is in de zomer.

Foto: indebuurt

Perron X Coffee

Torenstraat 98, 2513 BV Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Waar shop jij graag je kleding?

Ik ben een bewuste shopper en koop zoveel mogelijk tweedehands. Bij Spooky & Sue heb ik veel mooie pareltjes gevonden! De kleren hier zien er bijna uit als nieuw en van alles is er natuurlijk maar one of a kind.

Wat is jouw favoriete nieuwkomer in Den Haag?

Dat is natuurlijk Amare, het nieuwe thuis van het NDT, Koninklijk Conservatorium en het Residentie Orkest. Stiekem is Amare al een paar maanden open, maar de grand opening is pas over een paar weken. Ik kan niet wachten om het NDT en De Dutch Don’t Dance Division hier te zien optreden! Een concert van het Residentie Orkest sla ik natuurlijk ook niet af.

Concertzaal in Amare. Foto Katja Effting

Jouw lievelingsplek op het strand?

Dat is met stip op één Hart Beach. De sfeer is hier heel relaxt en ze hebben good food voor ieder moment op de dag. Mijn favoriet is de açai bowl en ’s avonds hap ik hier graag een vegan pizza weg bij een mooie zonsondergang.

foto: indebuurt

Hart Beach Surfshop

Vissershavenweg 55B, 2583 DL Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Author

Write A Comment